Urbi et orbi 559

Fra Carlos Alberto Trovarelli, novi generalni ministar Reda franjevaca konventualaca

Fra Carlos Alberto Trovarelli, novi generalni ministar Reda franjevaca konventualaca
Fra Carlos Alberto Trovarelli

Fra Carlos Alberto Trovarelli, dosadašnji generalni asistent Federación América Latina Conventuales (FALC), izabran je u subotu 25. svibnja za 120. generalnog ministra Reda manje braće konventualaca na trećem glasovanju u sklopu generalnog kapitula Reda koji se održava u Asizu.

Fra Carlos pripada redovničkoj provinciji “Rioplatense” Sv. Antuna Padovanskog u Argentini i Urugvaju. Rođen je u Cinco Saltosu (Rio Negro) u Argentini 22. lipnja 1962. Svečane je zavjete položio 4. listopada 1990., a zaređen je za svećenika 25. ožujka 1995.

Novoizabrani generalni ministar prihvatio je službu i u prvom obraćanju u službi generalnog ministra zamolio Gospodina i sudionike Kapitula za pomoć u provedbi ove teške zadaće.

Braća su pjevala zahvalni himan “Te Deum” dok su prolazili u svečanom ophodu uz grob sv. Franje Asiškog. Ondje je novoizabrani generalni ministar iznio svoju ispovijest vjere i prisegnuo na poslušnost Papi i Svetoj Crkvi. Kao znak poslušnosti bratu Carlosu, braća su ga zagrlila, poželjevši mu „Mir i sve dobro“. Na kraju je otpjevan “Salve Sancte Pater”, a novi je generalni ministar udijelio svečani blagoslov držeći u ruci moći Serafskog oca.

U nastavku rada Kapitula birat će se i novi generalni definitori o kojima će se glasovati u ponedjeljak 27. svibnja.

misija / ika