Urbi et orbi 1301

Šibenski hodočasnici nakon uspinjanja na brdo Tabor uputili se prema Jeruzalemu

Šibenski hodočasnici nakon uspinjanja na brdo Tabor uputili se prema Jeruzalemu
Šibenski hodočasnici na brdu Taboru

Oko četiristo i dvadeset hodočasnika Šibenske biskupije, među kojima je dvadeseti i jedan svećenik i šibenski biskup Tomislav Rogić, četvrti dan hodočašća u petak 15. ožujka, krenuli su iz Nazareta prema Jeruzalemu.

Prva postaja na putu bilo je brdo Tabor ili brdo Preobraženja Isusova. U crkvi preobraženja slavljena je euharistija za sve hodočasnike. Slavlje je predvodio u koncelebraciji sa svećenicima hodočasnicima šibenski biskup Tomislav Rogić. Homiliju je održao župnik Jezera don Tuna Jozić. Osvrnuo se na događaj Preobraženja koji vjernicima ukazuje na budućnost i vječnost.

Nakon brda Tabor hodočasnici su krenuli na rijeku Jordan, na mjesto Isusovog krštenja, te su obnovili krsne zavjete. Potom su obišli Qumran mjesto gdje su pronađeni „Svitci sa Mrtvog mora“ ili Kumranski spisi, a nakon Kumrana uslijedio je odlazak na obalu Mrtvog mora gdje su se neki i okupali.

Dan je završio posjetom Jerihonu u kojem su hodočasnici obišli Zakejevu smokvu i vidikovac s kojeg se vidi brdo na kojem je bio Isus bio iskušavan.

misija / šibenska biskupija