Urbi et orbi 638

Treći dan hodočašća Šibenčani zaključili klanjanjem u Bazilici Naviještenja u Nazaretu

Treći dan hodočašća Šibenčani zaključili klanjanjem u Bazilici Naviještenja u Nazaretu
U večernjim satima na euharistijskom klanjanju u Bazilici Naviještenja u Nazaretu

Treći dan hodočašća vjernika Šibenske biskupije u Izrael bio je u znaku obilaska Galileje i Galilejskog jezera. Prva postaja bila je Tabgha i Crkva Umnažanja. Tabgha je mjesto gdje je Isus umnožio pet kruhova i dvije ribice u dovoljnu količinu za nahraniti oko pet tisuća muškaraca.

U Tabghi hodočasnici su posjetili Crkvu Petrova prvenstva. To je mjesto o kojem je Isus upitao Šimuna Petra: “Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?” Hodočasnici su u crkvi molili pred stijenom na kojoj je prema predaji Isus blagovao s učenicima.

Središnji dio trećeg dana hodočašća bilo je misno slavlje u crkvi Petrova lađa koja je izgrađena nad Petrovom kućom Misno slavlje predvodio je biskup Tomislav Rogić. Homiliju je izrekao župnik u Skradinu don Gabrijel Jagarinec. Naglasak je stavio na Isusov „Govor na gori“ i blaženstvima koje je Isus izrekao. Vjernike je pozvao da krenu putem blaženstava koja vode izgradnji mira, tolerancije, suživota i pravde.

Nakon misnog slavlja preko 420 hodočasnika posljednjeg dana boravka u Galileji uputilo se na Brdo Blaženstva, mjesto gdje je Isus izgovorio blaženstva.

Dan proveden u Galileji hodočasnici su zaključili vožnjom po Galilejskom jezeru. U večernjim satima sudjelovali su na euharistijskom klanjanju u Bazilici Naviještenja u Nazaretu.

misija / šibenska biskupija