Urbi et orbi 708

Biskup Rogić u svetištu Gospe Karmelske predvodio prvu misu za šibenske hodočasnike u Svetoj Zemlji

Biskup Rogić u svetištu Gospe Karmelske predvodio prvu misu za šibenske hodočasnike u Svetoj Zemlji
Biskup je vjernicima poručio da im hodočašće bude kao uspinjanje na goru preobraženja

Vjernici Šibenske biskupije u utorak 12. rujna započeli su biskupijsko hodočašće u Svetu zemlju. Hodočašće je organizirano kao priprava za jubilej „Pedeset godina od kanonizacije svetog Nikole Tavelića“ koji će se proslaviti 2020. godine. Na hodočašću je 413 hodočasnika, a predvodi ih šibenski biskup Tomislav Rogić.

Nakon dolaska u Izrael hodočasnici su krenuli na Goru Karmel i karmelićanski samostan Stella Maris, koji se nalaze u gradu Haifi. Misno slavlje u samostanskoj crkvi i svetištu predvodio je biskup Tomislav Rogić.

U homiliji vjernicima je poručio da im cijelo hodočašće bude kao uspinjanje na goru preobraženja i traženje susreta sa Gospodinom, kako bi jasnije i odlučnije hodali kroz život Kristovim stopama.

Prorok Ilija koji je boravio na ovom brdu želi nam primjerom svog života učvrstiti korak s Kristom. Ovdje smo u svetištu Gospe Karmelske koja je u našim župama od davnina čašćena kao zaštitnica ribara i težaka. Ljudi koji se bore za svakodnevnu koricu kruha. Koji žele ustrajati na Božjem zakonu pošteno izgrađujući život, uzimaju Gospu za svoju zaštitnicu, kazao je biskup Rogić.

I mi smo večeras ovdje došli sa svim nakanama koje smo ponijeli na hodočašće. Molimo za sve naše najbliže i naš hrvatski narod i njegov sadašnji trenutak, za budućnost hrvatskih obitelji, za otvorenost životu. Sve to donosimo Gospi Karmelskoj da ona svojim zagovorom bude naša zaštitnica, poručio je biskup.

misija / šibenska biskupija