Urbi et orbi 1109

G-Tour poveo najveće hodočašće Hrvata u Svetu Zemlju: 413 Šibenčana tragom svetog Nikole Tavelića

G-Tour poveo najveće hodočašće Hrvata u Svetu Zemlju: 413 Šibenčana tragom svetog Nikole Tavelića
Hodočasnici u splitskoj zračnoj luci

Vjernici Šibenske biskupije započeli su 12. ožujka u ranim jutarnjim satima hodočašće u Svetu Zemlju. Predvođeni biskupom Tomislavom Rogićem 413 vjernika hodit će tragovima svetog Nikole Tavelića, prvog hrvatskog sveca koji je podnio mučeništvo u Svetoj Zemlji. Ovo je prvo hodočašće vjernika Šibenske biskupije u Svetu zemlju, nakon dvije tisućite godine kada je hodočastilo sto vjernika.

Hodočašće je organizirano kao priprava za predstojeći jubilej „Pedeset godina od kanonizacije Nikole Tavelića“ koji će se proslaviti 2020. godine, kazao nam je i sam hodočasnik rektor nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić.

Duhovni voditelj hodočašća je fra Tomislav Glavnik, a hodočašće je organizirala agencija G–Tour iz Međugorja i udruga Sveta Zemlja. Kako je naglasio direktor agencije Davor Ljubić šibensko hodočašće najveći je organizirani odlazak Hrvata u povijesti u Svetu Zemlju.

Hodočasnici su krenuli autobusima iz Šibenika, a potom su s dva zrakoplova poletjeli iz splitske zračne luke za Tel Aviv.

misija / šibenska biskupija