Urbi et orbi 551

Novo i staro vodstvo Tiskovnog ureda Svete Stolice Novu godinu provelo radno

Novo i staro vodstvo Tiskovnog ureda Svete Stolice Novu godinu provelo radno
Alessandro Gisotti privremeni je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice

Nakon svoje iznenadne ostavke, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke i njegova zamjenica Paloma Garcia Ovejero, oboje su se stavili na raspolaganje za pomoć učinkovitom prijelazu u vatikanskim medijima, izjavio je 2. siječnja u Rimu privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Alessandro Gisotti.

Njih troje tako su radno proveli Novu godinu u uredništvu, rekao je Gisotti, dodajući da to vrlo cijeni, prenosi Kathpress. Amerikanac Burke i Španjolka Ovejero podnijeli su ostavke 31. prosinca, nakon samo dvije i pol godine na čelu Tiskovnog ureda. Prefekt Dikasterija za komunikaciju Paolo Ruffini između ostaloga je komentirao da je za završetak internih reformi nužna brza i učinkovita promjena vodstva. 

Burke i Ovejero bili su prvi voditelji Tiskovnog ureda nakon početka reforme komunikacijskog sustava Svete Stolice, i prema Ruffinijevim riječima, „njihova velika predanost pridonijela je današnjem reformskom putu“.

U razgovoru s novinarima 2. siječnja Gissotti je zahvalio kolegama za brojne poruke koje je primio, a „koje pokazuju njihovo poštovanje koje imaju prema meni, kao i razumijevanje za ovaj tako poseban trenutak za komunikaciju Svete Stolice i za Tiskovni ured. Kao što sam već rekao preuzimajući ovu dužnost ‘ad interim’, učinio sam to u duhu služenja i odgovornosti, utješen pouzdanjem Svetoga Oca i pročelnika Paola Ruffinija, te potporom moje obitelji i velike profesionalnosti i odanosti mojih kolega, kojima je i pročelnik danas osobno izrazio punu potporu u ovoj tako osjetljivoj situaciji, dok se radi na novoj organizaciji Tiskovnoga ureda. U tom vam smislu jamčim svoju potpunu raspoloživost, moleći istodobno da imate strpljenja za pogreške i nesigurnosti koje bih mogao učiniti u ovim svojim prvim koracima”.

Alessandro Gisotti (44) oženjen je i ima dvoje djece. Do sada je bio koordinator za društvene medije pri Dikasteriju za komunikaciju. Diplomirao je političke znanosti na sveučilištu „La Sapienza“, bio je zamjenik glavnog urednika na Radio Vatikanu, predavao novinarstvo na institutu Družbe Isusove Maximus u Rimu, i Papinskom lateranskom sveučilištu.

misija / ika