Urbi et orbi 628

Dubrovački hodočasnici zapjevali papi Frani 'Rajska Djevo, Kraljice Hrvata'

Dubrovački hodočasnici zapjevali papi Frani 'Rajska Djevo, Kraljice Hrvata'
Sudionici hodočašća bračnih parova Dubrovačke biskupije u Rim na općoj audijenciji

Sudionici hodočašća bračnih parova Dubrovačke biskupije u Rim sudjelovali su u srijedu 5. prosinca na općoj audijenciji pape Franee u Vatikanu. Na generalnoj audijenciji uz bračne parove i dubrovačke svećenike sudjelovao je također biskup dubrovački mons. Mate Uzinić. Audijencija je održana u dvorani pape Pavla VI. u Vatikanu.

Oko 400 dubrovačkih hodočasnika papa je pozdravio riječima: „Pozdravljam hrvatske hodočasnike a posebno bračne parove iz Dubrovačke biskupije zajedno s njihovim pastirom mons. Matom Uzinićem“. Obnovom bračnih obećanja supružnici priznaju da ih je Gospodin pratio u radosnim i žalosnim prilikama života, a papa im je poručio: „Ohrabrujem vas da živite supružničku ljubav, znak ljubavi između Krista i Crkve, rastući svakodnevno u uzajamnom sebedarju po malim gestama. U ovo vrijeme došašća neka vam Blažena Djevica Marija bude uzor kako primiti Gospodina i povjeriti se njemu. Hvaljen Isus i Marija!“

Oduševljenje susretom i riječima hodočasnici su iskazali kroz pjesmu te su papi zapjevali poznatu marijansku hrvatsku pjesmu „Rajska Djevo, Kraljice Hrvata“.

Na generalnoj audijenciji sudjelovao je također veliki broj hodočasnika iz raznih krajeva svijeta, a papa im je u katehezi govorio na temelju evanđeoskog ulomka o molitvi Očenaša.

Poslijepodne će hodočasnici iz Dubrovačke biskupije obići znamenitosti Rima među kojima su: Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi i Piazza Spagna, a u crkvi sv. Jeronima će slaviti misu.

misija / dubrovačka biskupija