Urbi et orbi 822

Dominikanka Konrada Huber iz Bavarske slavi 110. rođendan

Dominikanka Konrada Huber iz Bavarske slavi 110. rođendan
Već 88 godina živi u samostanu dominikanki u Niederviehbachu u Donjoj Bavarskoj / Katolisch.de

Njemačka dominikanka iz Bavarske, sestra Konrada Huber, na Gospinu subotu 29. rujna 2018. slavi svoj 110. rođendan.

Iako je osobno željela doživjeti 'samo' 90 godina starosti, sutra slavi 110 godina ovozemaljskog života. Kada je drugi upitaju kako to da je kao redovnica doživjela tako zavidnu dob, ona kroz smijeh kaže da ju je dragi Bog zaboravio pozvati k sebi.

Preživjela je dva svjetska rata i doživjela desetoricu poglavara katoličke crkve. Već 88 godina živi u samostanu dominikanki u Niederviehbachu u Donjoj Bavarskoj. Nikada nije požalila to što je redovnica i kaže, kada bi se ponovno rodila, opet bi bila dominikanka. Zbog visoke starosti teško priča, a i ne čuje baš dobro. No, osmijeh s lica ne skida. Puno moli za duhovna zvanja, za Svetog Oca papu Franju i za dominikanski red.

Sestra Konrada nema problema s čitanjem. Čita bez naočala. U samostanu je bila krojačica; krojila je redovnička odijela, izrađivala mnoge oltarnike, kaležnjake... Iako već dugi niz godina sjedi u invalidskim kolicima, dolazi na sve liturgijske časove i misna slavlja. Dnevno moli Gospinu krunicu.

Rođena je krsnim imenom Rosalie 29. rujna 1908. u mjestu Landau. U obitelji je bilo devetero djece. S 22 godine ušla je u samostan dominikanki Svete Marije u Niederviehbachu. Tada je u samostanu bilo preko 100 sestara, dok ih je danas samo 23.

misija / Francisko Pavljuk / croexpress.eu