Urbi et orbi 716

U Rim hodočasti 60.000 ministranata

U Rim hodočasti 60.000 ministranata
Ministrante će primiti Sveti Otac
Snimio: REUTERS/Alessandro Bianchi

Šezdeset tisuća ministranata okupit će se u Rimu na svom godišnjem međunarodnom hodočašću koje će se održati od 30. srpnja do 3. kolovoza, objavila je agencija SIR.

Glavna tema hodočašća je „Traži mir i slijedi ga" a za tu je prigodu priređena i himna na različitim jezicima. Susret kao i svake godine priređuje CIM (Coetus internationalis ministrantium), međunarodno udruženje osnovano 1960. godine, koje okuplja biskupijske voditelje i osobe uključene u pastoral ministranata.

Zajednička točka susreta bit će posebna audijencija kod pape Franje u utorak 31. srpnja u 18 sati, čemu će prethoditi molitveno slavlje. U srijedu srijedu 1. kolovoza, počevši od 18 sati, na tri stotine mjesta u Rimu okupit će se grupe ministranata, na svakome mjestu ministranti iz po tri različite biskupije. „Politička previranja koja se događaju posljednjih mjeseci i godina u svijetu pokazala su da poglavito mladi Europe moraju iskusiti također na osobnoj razini veze i zajedničke vrijednosti u cilju zajedničkog izgrađivanja budućnosti", objašnjavaju organizatori.

U povodu hodočašća pokrenuta je aplikacija „goRome" i otvoren posebni YouTube kanal na kojem će razne grupe moći objavljivati video uratke u kojima će iznositi svoja iskustva sa susreta.

misija / ika