Urbi et orbi 723

Papa o ekumenskom molitvenom susretu u Bariju

Papa o ekumenskom molitvenom susretu u Bariju
Papa u molitvi pred slikom Blažene Djevice Marije u katedrali u Bariju
Izvor: Vatican News

Papa Franjo osvrnuo se u nedjelju na svoj pohod Bariju 7. srpnja gdje je zajedno s vođama kršćanskih Crkava i zajednica Bliskog istoka sudjelovao na povijesnom ekumenskom molitvenom susretu na kojem se molilo za mir u toj regiji.

Zahvalan sam Bogu, rekao je Papa u svom obraćanju vjernicima nakon današnje molitve Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra u Vatikanu, za taj susret koji je bio rječiti znak jedinstva kršćanâ i na kojem je Božji narod oduševljeno sudjelovao.

Još jednom zahvaljujem braći poglavarima Crkvi i svima onima koji su ih predstavljali; njihovo držanje i njihova svjedočanstva doista su djelovala pobudno na mene. Hvala nadbiskupu Barija, poniznom bratu i služitelju, suradnicima i svim vjernicima koji su ih pratili i podupirali molitvom i radosnom prisutnošću.

U gradu Bariju na jugu Italije 7. srpnja održan je Dan molitve i razmišljanja za mir na Bliskom istoku pod geslom „Mir tebi. Kršćani zajedno za mir na Bliskom istoku". „Neka čežnja za mirom nadvisi svaki tamni oblak. Neka Bliski istok bude kovčeg mira, a ne kovčeg rata", poručio je Papa u Bariju.

misija / ika