Urbi et orbi 979

Mons. Pizzaballa: Molimo i postimo za mir u Jeruzalemu i Svetoj Zemlji

Mons. Pizzaballa: Molimo i postimo za mir u Jeruzalemu i Svetoj Zemlji
Mons. Pierbattista Pizzaballa u društvu don Josipa Periša i fra Tomislava Glavnika

Osuda svakog oblika nasilja, svake cinične uporabe ljudskih života i nerazmjernog nasilja, molitva i post za mir: tako je Latinski jeruzalemski patrijarhat odgovorio na „najnoviju eksploziju mržnje i nasilja koja je Svetu Zemlju još jednom učinilo krvavim poprištem". 

U dopisu, koji je agenciji SIR uputio mons. Pierbattista Pizzaballa, apostolski administrator Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata, kaže se: "Život tolikih mladih ljudi ponovno je ugašen i stotine obitelji oplakuju svoje najmilije, mrtve ili ranjene. Još jednom smo, kao u nekakvom začaranom krugu, prisiljeni osuditi sve oblike nasilja, svaku ciničnu uporabu ljudskih života i nerazmjernu nasilnost. Ponovno nas okolnosti prisiljavaju tražiti i vapiti za pravdom i mirom!". 

Nadbiskup poziva cijelu kršćansku zajednicu biskupije „da se ujedini u molitvi za Svetu Zemlju, za mir svih njezinih stanovnika, za mir Jeruzalema, za sve žrtve ovog beskrajnog sukoba" na bdjenju za mir koje će se održati u crkvi St. Etienne (École Biblique) sljedeće subote, uoči Duhova. 

"Pozivam čitavu biskupiju - župe, redovničke zajednice, udruge i pokrete – da u ovim danima priprave za svetkovinu Duhova posvete dan molitve i posta za mir u Jeruzalemu te da liturgija na dan Pedesetnice bude popraćena molitvom za mir. Moramo se uistinu moliti Duhu Svetom - zaključuje mons. Pizzaballa – da promijeni naše srce da bolje razumijemo njegovu volju i da nam dadne snage da nastavimo raditi za pravdu i mir!", istaknuo je mons. Pizzaballa.

misija / ika