Urbi et orbi 716

Što je Papa rekao na Trumpovu najavu priznanja Jeruzalema

Što je Papa rekao na Trumpovu najavu priznanja Jeruzalema
Snimio: REUTERS/Alessandro Bianchi

Papa Franjo je za vrijeme današnje opće audijencije pozvao da se poštuje status quo u Jeruzalemu u skladu s odgovarajućim rezolucijama Ujedinjenih naroda.

Sveti je Otac rekao da mu je Jeruzalem u mislima i da ne može ušutkati svoju duboku zabrinutost zbog situacije koja je stvorena u posljednjih nekoliko dana. Papine su riječi reakcija na najave da će američki predsjednik Donald Trump priznati Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Arapski su vođe upozorili da će taj potez američkog predsjednika prouzročiti nemire te biti okidač za nasilje.

Opisujući Jeruzalem kao jedinstven grad koji je svet za Židove, kršćane i muslimane, koji štuju sveta mjesta svojih vjeroispovijesti, Sveti je Otac rekao da taj grad ima posebno poslanje za mir.

Molim se Gospodinu – kazao je na kraju papa Franjo – da će identitet Jeruzalema biti očuvan i ojačan za dobro Svete Zemlje, Bliskog istoka i čitavog svijeta, te da će mudrost i razboritost prevladati kako bi se izbjeglo pridodavanje novih elemenata napetosti u svijetu kojeg već potresaju brojni okrutni sukobi.

misija / vatikanski radio

 

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.