Urbi et orbi 6478

Papa Frane: Djeca moraju odrastati u obitelji koju čine otac i majka

Papa Frane: Djeca moraju odrastati u obitelji koju čine otac i majka
FOTO: AFP

Papa Frane je u ponedjeljak potvrdio da će u rujnu 2015. posjetiti Sjedinjene Države gdje će, među ostalim, sudjelovati na simpoziju o obitelji.


U govoru koji je održao u Vatikanu u prigodi otvorenja konferencije o sukladnosti muškarca i žene, Sveti Otac je rekao da će u rujnu posjetiti Philadelphiju kako bi sudjelovao na tom skupu koji se treba održati od 22. do 27. rujna.

Očekuje se da će tijekom boravka u SAD-u posjetiti Bijelu kuću i Kongres u Washingtonu, Ujedinjene narode u New Yorku i meksičku granicu, ali te informacije nisu službeno potvrđene.

"Djeca moraju odrastati u obitelji koju čine otac i majka", rekao je Papa na otvorenju vatikanskog skupa.

"Djeca imaju pravo odrastati u obitelji, s ocem i s majkom koji su jedini kadri stvoriti prikladne uvjete za njihov razvoj i emocionalni rast", rekao je Jorge Bergoglio, po izvacima njegova govora koje je objavio vatikanski radio.

Na ovom međuvjerskom skupu koji će tri dana trajati u Vatikanu, sudjeluju katolički, židovski, muslimanski i čelnici drugih vjerskih zajednica "kako bi ponovo istaknuli ljepotu naravnog jedinstva muškarca i žene u braku".

Kardinal Gerhard Mueller, predstojnik Kongregacije za nauk vjere koja nadzire poštovanje katoličkog nauka, u razgovoru za Osservatore Romano u nedjelju kazao je da je "iskustvo roditeljske ljubavi prvo mjesto na kojemu djeca uče o razlikama u spolu".

Sveta Stolica je prošlog mjeseca organizirala sinodu o obitelji na kojoj su sudjelovali kardinali i biskupi i na kojoj su se vodile žustre rasprave o homoseksualnosti.

Papa Frane će potkraj studenoga posjetiti Tursku i Europski parlament u Strasbourgu, a u siječnju će poći na Filipine i na Šri Lanku.

MISIJA / HINA