Urbi et orbi 5509

Papa Frane u optičarskoj radnji u srcu Rima promijenio stakla na naočalama

Papa Frane u optičarskoj radnji u srcu Rima promijenio stakla na naočalama
Papa Frane u optičarskoj radnji u Rimu

Što vam je to čudno? A gdje će Papa promijeniti naočale nego u optičara! Tim je riječima papa Frane odgovorio na čuđenje mnogih koji su se u srijedu kasno poslijepodne zatekli u ulici Via del Babuino u samom središtu Rima, nedaleko od znamenitih Španjolskih stuba u pravcu Piazze del Popolo.

Papa se dovezao u Fordu Focusu u optičarsku radnju koju vodi Alessandro Spiezia. Kako javlja Radio Vatikan, Spiezia se spremao otići u Vatikan i obaviti ono što je Bergogliu trebalo. No, Papa je inzistirao da on sam dođe u njegovu optičarsku radnju.

- Ne želim mijenjati okvir, rekao je vlasniku koji mu ih je specijalno za njega napravio prošle godine, samo trebam nova stakla.

Papa Frane se kod optičara zadržao oko 40 minuta jer mu je Alessandro Spiezia obavio i pregled vida. Vijest, pak, o tome da se Sveti Otac glavom i bradom nalazi u optičarskoj radnji u Via del Babuino prostrujila je Vječnim gradom tako da se gomila natiskala ispred nje kako bi snimili Papu u dućanu u srcu Rima.

- Molim te Alessandro, naplati mi što sam dužan, rekao je Papa na kraju boravka kod optičara, sjeo u svoj automobil i vratio se u Vatikan.

Misija / Radio Vatikan

Komentari: 0

Samo registrirani korisnici mogu komentirati.