Urbi et orbi 303

Papa sportašima Specijalne olimpijade: Vi ste znak nade

Papa sportašima Specijalne olimpijade: Vi ste znak nade
Papa s jednim od sudionika Specijalne olimpijade

Vi ste znak nade svima onima koji se zauzimaju za uključivije društvo – kazao je papa Franjo sudionicima Zimskih svjetskih igara Specijalne olimpijade 2017., koje će se održati u ožujku ove godine u austrijskom gradu Styriji. Riječ o velikom sportskom događaju na kojem sudjeluju osobe s intelektualnim teškoćama. Sveti je Otac dodao da će oni biti – kao što to kaže tema ovogodišnjih igara – „otkucaj srca za svijet“.

Na neki je način u srži svake sportske aktivnosti radost: radost vježbanja, radost zajedništva, radost što smo živi i radost zbog darova što nam ih Stvoritelj svakodnevno daruje – rekao je Papa dodavši kako je najslađa pobjeda kada nadvladamo sami sebe: tada spoznajemo što znači istinska i zaslužena radost. Od vas možemo naučiti radovati se na malim i jednostavnim stvarima i zajedno uživati u njima – kazao je papa Franjo.

Sveti je Otac naglasio da nam sport pomaže u širenju kulture susreta i solidarnosti. Zajedno nam – nastavio je – atletičari i pomagači pokazuju da ne postoji poteškoća i prepreka koja se ne može nadvladati. Papa je izaslanstvu rekao da su oni znak nade za sve koji se zalažu za uključivije društvo. Naglasio je kako je svaki život dragocjen, da je svaka osoba dar i uključivost obogaćuje svaku zajednicu i svako društvo. Papa Franjo je istaknuo kako je to njihova poruka svijetu, za svijet bez granica, za svijet koji ne isključuje nikoga.

misija / radio vatikan