Teze i sinteze 1797

Vjeroučitelji su trn u oku mentalitetu svojevremenih nastavnika marksizma

Vjeroučitelji su trn u oku mentalitetu svojevremenih nastavnika marksizma
Najnoviji "slučaj" kada se vjeroučitelj Marin Miletić fotografirao s Davorom Bernardićem

Kada počnu neki hrvatski mediji: red svećenika, red Crkve, red vjeroučitelja itd. Često su na medijskoj trpezi vjeroučitelji. Oni su postali trn u oku mentalitetu svojevremenih nastavnika marksizma i socijalističkoga samoupravljanja. Takvi bi čak i prihvatili vjeroučitelje u školama, ali da ne iznose nauk Katoličke crkve, nego nauk umjetno stvorenoga humanizma i snošljivosti.

Vjeroučitelje se najprije medijski obilježi, javno oblati, svakakvim imenima nazove i onda se taj slučaj pusti. Međutim, kada dođe istina na vidjelo o tome, ti isti ne pišu. Oni šute. Tako je godinama vjeroučiteljica Jelena Ćorić Mudrovčić bila pogrdno prozivana što je, prema tim konstruiranim navodima, kazala na satu vjeronauka da su homoseksualci bolesnici, nastrani itd. Diglo se drvlje i kamenje na nju. Rijetko je tko provjeravao je li ona to stvarno izrekla. To medije nije zanimalo. To se koristilo kao poligon pritiska da se vjeronauk protjera iz škole.

Međutim, Vrhovni sud potvrdio je navode Županijskoga suda kako vjeroučiteljica na nastavi za učenike osmoga razreda nije za homoseksualnost koristila izraze poput „bolest, nastranost i anomalija“, kako su u tužbi tvrdile navedene udruge, već da je rabila formulacije iz nastavnoga udžbenika u kojima se „homoseksualnost ne objašnjava kao izopačenost nego se navodi da su homoseksualni čini u sebi neuredni, protive se naravnom zakonu i ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni, ne biraju oni svoje seksualno stanje – ono za većinu njih predstavlja kušnju, zato ih treba prihvaćati s poštovanjem, suosjećanjem i obazrivošću, izbjegavati prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije“.

Eto tako je i Županijski i Vrhovni sud presudio. No, što odluke suda zanimaju neke udruge kada si oni utvaraju da su i sudci i tužitelji. Ponašaju se kao na konstruiranim sudskim procesima u kojima i tužitelj i sudac bijaše Jakov Blažević.

Onda se još dosta toga može pročitati u medijima. Izdvajam samo neke slučajeve, koje ti lijevo-liberalni marksisti smatraju skandalom. Rang lista ide ovako:

1. Šok i nevjericu izazvala je prije nekoliko godina vijest kako se učenici petoga razreda jedne dubrovačke osnovne škole zajedno s vjeroučiteljem mole za uspjeh referenduma inicijative „U ime obitelji“…

2. Šok i nevjericu izazivao je i „edukativni“ vjeronaučni film „Nijemi krik“ s eksplicitnim prikazima pobačenih fetusa, baš kao i sličan film „Pobačaj – ženina odluka“, kada ga je vjeroučitelj pokazivao konsterniranim učenicama Srednje škole za tekstil i dizajn u Zagrebu.

3. Šok i nevjericu izazvala je vijest da je učenicima zagrebačkih srednjih škola sat vjeronauka održao osobno Marko Perković Thompson.

Eto to su šokovi i nevjerice za bezbožne ljude i mrzitelje vjere i domoljublja. Njima je šok kada se govori protiv pobačaja. Njima je šok kada se moli za uspjeh referenduma kako bi bio zaštićen brak muža i žene. Njima je šok kada u školu dođe Marko Perković Thompson. Ako ih, možebitno, želite još dodatno šokirati, u školu pozovite don Damira Stojića ili Darija Kordića. Šok i nevjericu izazvao im je i Krešimir Bagarić kojega su snimali na satu vjeronauka. Njima je šok i nevjerica što je vjeroučitelj otvorio domoljubnu dušu i iznio svoje stanje šoka što je general Slobodan Praljak nepravedno osuđen. Tada nitko iz medija nije htio čuti Bagarića, slušali su samo povike da se razapne.

Ovomu treba pridodati i najnoviji slučaj kada se vjeroučitelj Marin Miletić fotografirao s Davorom Bernardićem, predsjednikom SDP-a. E, to je opet izazvalo šok i nevjericu. Kada u državi, gdje se velika većina osoba izjašnjava vjernicima, postane skandal kada se netko fotografira s vjeroučiteljem, sve je jasno. Jasno je kakvo se bezbožno jednoumlje želi na matrici mržnje reafirmirati. Takva isključivost, prijezir i hajka nisu bili viđeni ni u najgorim vremenima sumraka ljudskih civilizacija. To podsjeća na obilježenost Židova u Drugome svjetskom ratu ili crnaca svojedobno u SAD-u.

Za SDP je skandal da se njihov predsjednik „fotkao“ s vjeroučiteljem! A onda ti isti pričaju o prihvaćanu različitosti, pričaju o konzervativnoj revoluciji, klerikalizaciji društva, osnivaju udruge za ljudska prava, propovijedaju europske vrijednosti. Ostvarili smo veliki napredak: Eto, došlo je vrijeme da se sramota sresti i „fotkati“ s vjeroučiteljem. Quo vadis, Croatia? Preporuka vjeroučiteljima: Za mila i draga Boga, ne izlazite iz kuća, ostajte u kućnim pritvorima, jer kada vas vide, izazivate kod ljudi šok i nevjericu!

Piše fra Mario Knezović