Teze i sinteze 1925

U Hrvatskoj vlada treći naraštaj komunista

U Hrvatskoj vlada treći naraštaj komunista
FOTO GORAN MEHKEK / CROPIX

U ratu ih silovali četnici, a sada „siluju“ političari. Ovo bi bio ružan, nepristojan naslov za tekst. No, što zaobilaziti gorku istinu? Zašto žrtve prešutjeti, kao što to čini odnarođena hrvatska vlast na čelu s Andrejem Plenkovićem?

Skup u Vukovaru je tražio pravdu i pozivao pravosuđe da radi svoj posao. Ako su takvi neprijatelji države, onda je sve otišlo vragu. Kako je moguće da su neprijatelji države oni koji žele da se sankcioniraju zločinci, a žrtvama izreče poštovanje i vrati dostojanstvo? 

Sve je moguće u državi Hrvatskoj u kojoj, kako reče na radijskoj postaji Mir Međugorje Marin Topić, vlada treći naraštaj komunista. Čudesno je, sociološki zanimljivo i psihološki intrigantno, kako na vlasti opstaje nomenklatura koja je na svim razinama povrijedila svoje glasače. Jasno su „plenkovićevci“ kazali da neće slušati glas Katoličke crkve. Jasno su obezvrijedili vjernike i svoje glasače koji su bili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Sada su jasno povrijedili branitelje time što su ih odvraćali da idu u Vukovar tražiti pravdu. 

Dokle, dokle, gospodo, vaša arogancija može ići? Zar vam nije dosta potresnoga svjedočanstva vukovarki koje su silovali njihovi susjedi, a ti susjedi sada slobodno šeću ulicama grada? Zar mislite da im nije bilo dovoljno silovanja, pa ih vi naknadno „silujete“ svojim bešćutnim, nehrvatskim stavom i nečinjenjem?

Piše fra Mario Knezović