Mens sana 3352

Pobačaj je zločin protiv čovječnosti

Pobačaj je zločin protiv čovječnosti
ILUSTRACIJA

Svako ljudsko biće ima naravno pravo na život začeća do prirodne smrti. Nitko ne može mijenjati naravni zakon koji je nadnaravan i vječan, jer je utemeljen u Bogu. Međutim, kad je riječ o čuvanju ljudskog života od začeća do prirodne smrti, nažalost svjedoci smo kao OUN i Europska unija zakonskim dopuštenjem za "demokratski pravom" na neograničeni pobačaj, krše temelje naravnoga zakona.

Abortus (pobačaj) je zločin koji potiče na ubijanje nedužne djece. Riječ je o divljem krvoproliću nevine dječje prolivene krve. Krv nedužnih poput Abelove vapi do neba. Možemo slobodno reći da je abortus (pobačaj) odraz sotonske mržnje prema Bogu i ljudima. Riječ je o masovnom ubijanju nedužne djece diljem Europe i svijeta koja se ne mogu braniti. Taj zločin strašniji je od Herodova zločina.

Svi oni koji su preuzeli tu strašnu odgovornost na sebe zakonskim postupkom ubijanja i prolijevanja nedužne krvi, neće proći nekažnjeno pred Bogom. Nitko nema pravo uništiti život milijunima nedužne djece u današnjem nehumanom svijetu. Svaki zakonski dopušteni pobačaj možemo slobodno okarakterizirati kao vrlo teški (smrtni) grijeh, koji potiče sotona. Abortus je plod jednog rastrojenog, protukršćanskog nehumanog društva koji u današnjem svijetu potiče i izgrađuje društvenu globalizaciju smrti, nasuprot kršćanskog humanog društva koje potiče i izgrađuje kulturu globalizacije života.

Roberto de Mattei u svojoj knjizi: "Diktatura relativizma"- Mali vodič kroz novi totalitarizam (str. 37), osvrnuo se je na jedan težak događaj koji se zbio u Strasbourgu, a odnosi se o zakonu o pobačaju. Dana 20. siječnja 2007., Europski sud za ljudska prava htio je Poljskoj nametnuti ispravljanje njihova zakona o pobačaju, koji je prema njivom "demokratskom" mišljenju previše ograničavajući, jer su Poljski liječnici odbili prekinuti trudnoću jednoj ženi.

Zbog toga ograničavajućeg prava na pobačaj Poljskoj je bilo određeno da toj ženi plati 25.000 eura. Europski sud je tim svojim postupkom prekršio pravo na život i suverenost poljskog naroda, prisiljavajući Poljsku da prihvati i da se prilagodi europskim nehumanim običajima i zakonima u stvarima pobačaja. Drugim riječima, prisiljava jednu suverenu Poljsku državu i njen kršćanski katolički narod da usvoji "demokratsko pravo" na "izbor" u svezi neograničenog pobačaja, bolje rečeno zločina nad nevinom dječicom.

Taj se težak događaj dogodio dana 25. ožujka u Berlinu, u trenutku kad je Europska unija slavila svoj pedeseti rođendan. Nameće nam se logičko pitanje je li Europska unija uopće ima budućnosti? Nema, dokle god bude svojim nehumanim "zakonskim" rezolucijama rušila naravni kršćanski poredak u Europi koji je utemeljen u Bogu. Stoga, kršćaski su vjernici dužni ustati i braniti naravni kršćanski civilizacijski poredak u Europi, bez kojeg nema budućnosti ne samo za Europu nego i za cijeli svijet.

Europa koja se želi odreći svojih dubokih kršćanskih korijena nema budućnosti. Europska unija želi među europske kršćanske narode ugraditi novi životni poredak, bez čvrstih i stabilnih kršćanskih korijena. Duh sekularizacije i diktature relativizma sve dublje uvlači se u europske državne institucije: sudove, parlamente, vlade itd. Poljski narod koji je duboko svjestan svoje bogate kršćanske prošlosti, u takvoj Europi ne vidi svoju budućnost. Stoga, zahvaljujući svojoj kršćanskoj odgovornosti i nacionalnoj svijesti, vide svoju budućnost jedino na temeljima dubokih kršćanskih korijena, kako vide i budućnost drugih europskih kršćanskih naroda.

Kršćanska Europa u svojoj dugogodišnjoj burnoj i teškoj povijesti natopljenoj nedužnom kršćanskom krvlju nikad nije doživjela životni brodolom. Kršćani vjernici crpli su snagu i pronalazili je u slušanju i svakodnevnom življenju riječi Božje. "Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, prispodobiti će se mudrom čovjeku koji sagradi kuću na stijeni. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi, i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer – utemeljena je na stijeni" (Mt 7, 24-25).

Nadalje: "Naprotiv, tkogod sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, prispodobit će se ludu čovjeku koji sagradi kuću na pijesku. Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika" (Mt 7, 26-27). Ukoliko se današnja Europa odrekne svojih kršćanskih korijena doživjeti će sudbinu Titanika.

Ustanimo u obranu života od začeća do prirodne smrti, jer bez rađanja i odgoja djece u kršćanskom duhu svi smo osuđeni na izumiranje i smrt. Majka Božja u Fatimi (Portugal) 1917. godine. rekla je da će mnogi narodi u svijetu izumrijeti i nestati s lica zemlje.

Dvije totalitarne ideologije smrti, nacionalsocijalizam i komunizam, tridesetih godina 20. stoljeća na poseban način su se okomile na kršćanstvo i katolicizam. Hrvatskom narodu prijeti izumiranje, jer se Hrvatska ubraja među vodeće europske i svjetske države što se tiče pobačaja. Godišnje se u Hrvatskoj prema slobodnoj procjeni ubije blizu 50.000 nedužne djece.

Svi oni koji potiču zakonsko "pravo" na pobačaj stavili su se na raspolaganje paklenom planu. Bog je u svojem naumu potpuno jasan: "Plodite se i množite i napunite zemlju i sebi je podložite"! (Post. 1,23). Život je dar od Boga kojeg moramo cijeniti i čuvati. Svi moramo poštivati i čuvati naravni zakon koji je nadnaravan i vječan jer je utemeljen u Bogu Stvoritelju.

Kršćani vjernici moraju se hrabro i odvažno suočiti s najvećim problemom današnjice tj. s pobačajem. Riječ je o smrtonosnom virusu zbog kojeg godišnje u svijetu umire između 40 do 50 milijuna djece. Drugim riječima, smrtonosni virus koji razara naravni kršćanski poredak u Europi i u svijetu. Crkva u Hrvata mora se je više angažirati u pronalaženju rješenja kako bi se taj smrtonosni virus barem ublažio ako se već ne može u potpunosti anulirati.

Hrvatski episkopat snosi veliku odgovornost u svezi problema pobačaja s kojim se susreće Hrvatska. A što reći o hrvatskim političarima koji se u javnosti deklariraju kao kršćani vjernici, a koji manje više šutke gledaju na problem pobačaja u Hrvatskoj? Nadalje, u kojoj su mjeri "objektivni", "demokratski" i "slobodni" hrvatski mediji uključeni u problematiku u svezi sprečavanja pobačaja?

Bog koji nas neizmjerno voli i ljubi, opominje nas na životno bdijenje i triježnjenje: "Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri, znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu" (1 Pt 1,8-9). Nadalje, poziva na svetost i budnost života: "Zato opašite bokove i pameti svoje, trijezni budite i savršeno se pouzdajte u milost koju vam donosi Objavljenje Isusa Krista" (1Pt, 1,13).

Stoga, ne budimo samo pasivni promatrači, nego se aktivno uključimo u duhovnu borbu kroz: post, molitvu, savjetovanjem i materijalnom pomoći onima koji su se odlučili za nepromišljeni čin pobačaja.


Don Tomislav Topčić