Mens sana 5066

Plamen Božje ljubavi drži nas duhovno budnim

Plamen Božje ljubavi drži nas duhovno budnim

Sa svim našim ljudskim slabostima i nedostacima, bez straha približimo se našem Gospodinu. Ne razmišljajući u tim trenucima o svojim grijesima koji su nas izranili, i od Boga udaljili nego se u srcu pokajmo, i zatražimo oproštenje od njega. U ime Isusovo moramo svima oprostiti koji su nam nanijeli bilo kakvu nepravdu ili zlo u životu.

Vjerujmo u njegovo oproštenje i prihvatimo ga u srcu, jer je dobrostiv, milosrdan i milostiv. Zamolimo ga da uđe u naš život, koji je bez njega isprazan i duhovno besplodan. Život nam je darovan od Boga, i kao takav moramo ga cijeniti i voljeti. Posljedice izranjenosti od osobnog grijeha, ili od grijeha drugih duboko osjećamo u srcu i duši. Dozvolimo mu da položi svoje svete i probodene ruke na našu glavu, kako bi osjetili toplinu njegove milosrdne ljubavi, koja zacjeljuje i ozdravlja.

Zamolimo Spasitelja da uđe u svaku ranu koja je u nama, i iscijeli i ozdravi ne samo naše tijelo, nego dušu, srce i razum. Neka nas učini vjernim i djelotvornim svjedocima u služenju njemu kao istinskom Spasitelju i Otkupitelju. Svima nam je potreban duhovni vid i posluh Gospodinu, želimo li biti duhom jaki i odvažni u svakodnevnom kršćanskom življenju u zajedništvu s Bogom i s ljudima. Bez straha i bojazni u potpunoj poslušnosti i predanju slijedimo ga svakodnevno na našem životnom trnovitom križnom putu. Neka nas vodi i usmjerava svojom jakom ispruženom desnicom putem istine, ljubavi i mira.

Zahvaljujmo mu u dubini srca što nas nikada nije ostavio, i niti će nas ikada ostaviti bez svoje milosrdne ljubavi koja nam je besplatno darovana. Cijenimo i poštujmo Krista Gospodina, našeg Spasitelja i Otkupitelja, koji nas štiti sa svojom svetom i predragocjenom Krvlju, i ispunja puninom radosti naša srca Duhom Svetim, koji nam dušu posvećuje. Želimo li da Gospodin uđe u naš živote, i bude naš svakodnevni dragi gost i prijatelj, darujmo mu se srcem, dušom i razumom.

Predajmo mu svoju obitelj, zdravlje, duhovna i materijalna bogatstva, duhovne i intelektualne sposobnosti, odnose s drugim ljudima s kojima živim ili se susrećem, i vrijeme koje mi je darovano za životni hod prema vječnosti. Budimo Gospodinovi u svojoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Neka nas upotrijebi kao izabrano oruđe u svojim rukama, kako bi kroz naš kršćanski i vjerski autentični život što više bio prepoznatljiv, čašćen, ljubljen i voljen među ljudima našeg vremena.

Jednom riječju, neka naše konkretno i djelotvorno življenje govori o Božjoj neizmjernoj ljubavi i dobroti. U današnjem svijetu koji je natopljen i zatrovan sotonskom mržnjom, tvoja očinska ljubav koju mnogi kršćani nose i žive u sebi djelovati će kao melem na rane izranjenog čovječanstva. Svojom očinskom ljubavlju obasjaj nam tminu naše duše, i unosi u nju toplinu božanskog milosrđa, koje nam olakšava teret nošenja svakodnevnog životnog križa.

Tvoja nas ljubav uvijek vodi kroz naš život, i daje nam duhovno-moralnu snagu i sigurnost u ustrajnosti na križnom putu prema vječnom životu. Nošeni tvojom ljubavlju, osjećamo se sigurni poput male djece u tvom božanskom naručju. Često puta znamo u svome životu zalutati, ali nas Božja ljubav brzo pronađe, i stavlja nas na ramena Dobrog Pastira, koji nas vraća u očinski dom. Neka nas naš nebeski Otac ispuni svjetlom i snagom Duha Svetoga.

Duhovnim očima vidimo njegovo otvoreno srce koje kuca za sve ljude dobre volje, i koje nas zove da stavimo svoje srce u njegovo, u zajedništvu sa srcem njegove i naše Majke Marije. Jednom kada se plamen njegove božanske ljubavi u našem srcu i duši zapali i rasplamsa, nikakve životne nevolje i nedaće ne mogu ga više ugasiti.

Čuvajmo taj plamen Božje ljubavi u nama kao zjenicu oka svoga, jer nas drži duhovno budnim, i ne dozvoljava duhu ovoga svijeta da nas uspava, i drži zarobljenim u dubokoj duhovnoj smrtnoj komi.

Don Tomislav Topčić