Katolička Dalmacija 367

Brački dekanat priređuje tri večernja susreta pod nazivom 'Adventski razgovori'

Brački dekanat priređuje tri večernja susreta pod nazivom 'Adventski razgovori'
U pastoralnom centru u Postirama u petak 20. prosinca gostuje prof. dr. fra Ante Vučković

U vremenu adventa Brački dekanat priređuje tri večernja susreta pod nazivom "Adventski razgovori" u trajanju od najmanje dva sata s kraćom stankom i molitvenim završetkom. Želeći obogatiti vjernički hod kršćana i svih ljudi dobre volje prema većoj zrelosti i odgovornosti, predviđeno je da uz glavnog gosta na Adventskim razgovorima sudjeluju još dva gosta s otoka Brača.

U pozivu Bračkog dekanata s egidom "Naše vrijeme i mi u njemu - pitanja i traganja" ističe se sljedeće: "Živjeti advent znači biti svjestan da je Bog među nama, da nije izvan našega vremena i da smo pozvani njegov prolazak kroz naše vrijeme živjeti budna, hrabra i zauzeta srca. U svjetlu drevnih proroka valja preispitati sebe i vlastite praznine, laži i maske, rasvijetliti stanje u kojem se nalazimo i šanse koje nam se nude. Kao Crkva pozvani smo najprije čuti jedni druge da bismo bili vjerodostojni slušatelji Duha Svetoga koji uznemirava lažni mir savjesti i u vremenu nesigurnosti osposobljava nas za proročko življenja."

Prvi je Adventski razgovor pod nazivom "Nemam vremena" na rasporedu ovu srijedu, 4. prosinca u Društvenom domu u Dračevici, gdje s početkom u 19 sati razgovor predvodi don Anton Šuljić. U četvrtak 12. prosinca u dvorani hotela "Porat" u Pučišćima, razgovor na temu "Zaborav odgoja" u 19 sati održat će kao glavni govornik prof. Nikola Kuzmičić. I konačno, za kraj, na trećem Adventskom razgovoru u petak 20. prosinca, također u 19 sati, u pastoralnom centru u Postirama gostuje prof. dr. fra Ante Vučković, koji će govoriti na temu "Bog u kojeg (ne)vjerujem".

Voditelj svih triju razgovora je don Ivica Huljev, dekan i biskupski vikar za otok Brač.

misija