Katolička Dalmacija 974

Dubrovački bogoslovi i sjemeništarci na Mljetu na godišnjem susretu s biskupom Matom Uzinićem

Dubrovački bogoslovi i sjemeništarci na Mljetu na godišnjem susretu s biskupom Matom Uzinićem
Bogoslovi i sjemeništarci boravili su na otočiću Svete Marije u Nacionalnom parku Mljet

Skupina dubrovačkih bogoslova i sjemeništaraca predvođena povjerenikom za zvanja don Marinom Lučićem i generalnim vikarom don Hrvojem Katušićem, ovih je dana boravila na otočiću Svete Marije u Nacionalnom parku Mljet na godišnjem susretu s mjesnim biskupom. Ostatak ekipe s Pelješca pridružio se u luci Prapratno, a zajedništvo je upotpunjeno dolaskom Korčulana.

Na otočiću ih je dočekao dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je i predvodio misna slavlja za sva tri dana boravka dubrovačkih bogoslova i sjemeništaraca na Mljetu. Dane provedene u druženjima, razgovorima, svetim misama i molitvama upotpunilo je iskustvo vožnje kajaka na kojima su mnogi bili prvi puta. Večernji su sati bili ispunjeni raznim temama i raspravama u kojima je svatko imao priliku sudjelovati. 

Zahvalna srca za sva dobročinstva ljudi koje su susretali, osnaženi primjerima i poticajima koje su slušali, ohrabreni zajedništvom i s nadom gledajući u budućnost biskupije, susret su završili obilaskom Stona i večerom za koje se pobrinuo stonski župnik i dekan don Miljenko Babaić.

Misija / Mario Tošić / dubrovački bogoslovi