Katolička Dalmacija 449

Središnja proslava pedesete obljetnice kanonizacije svetog Nikole Tavelića dogodine u Šibeniku

Središnja proslava pedesete obljetnice kanonizacije svetog Nikole Tavelića dogodine u Šibeniku
Drugi dio rekolekcije svećenici su održali u Civitas Sacra centru šibenske katedrale

Prva rekolekcija svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj godini održana je u srijedu 4. rujna u zgradi Sjemeništa u Šibeniku. U prvom dijelu rekolekcije, nakon molitve Srednjeg časa biskup Tomislav Rogić donio je osvrt na proteklu pastoralnu godinu i dao je pogled na radnu godinu koja predstoji.

Kao trajne pastoralne naglaske biskup je stavio: molitvu za zvanja i obiteljski pastoral. Najavio je i Susret obitelji Šibenske biskupije koji će se održati 2020. godine. Istaknuo je kako Šibenska biskupija ove godine ima osam bogoslova i jednog sjemeništarca.

Rektor Nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić predstavio je predstojeću Godinu svetog Nikole Tavelića koja će biti otvorena za Šibensku biskupiju 14. studenog ove godine, a trajati će do 14. studenog 2020. Istaknuo je kako će središnja proslava pedesete obljetnice od kanonizacije svetog Nikole Tavelića biti u Šibeniku 21. lipnja 2020. Tom prigodom misno slavlje u zajedništvu sa hrvatskim episkopatom predvoditi će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U drugom dijelu rekolekcije svećenici su posjetili Interpretacijski centar šibenske katedrale Civitas Sacra.

misija / šibenska biskupija