Katolička Dalmacija 2765

Svečanu misu i procesiju u Solinu na svetkovinu Porođenja Marijina predvodi nadbiskup Barišić

Svečanu misu i procesiju u Solinu na svetkovinu Porođenja Marijina predvodi nadbiskup Barišić
Procesija s kipom Male Gospe u hrvatskom nacionalnom marijanskom prasvetištu u Solinu

Župa Gospe od Otoka i hrvatsko marijansko prasvetište u Solinu proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice Male Gospe u nedjelju 8. rujna. Središnje euharistijsko slavlje s procesijom koja počinje u 10 sati predvodi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Jutarnje mise na Malu Gospu su u 6.30, 7 i 8 sati. U 16 sati je misa s blagoslovom djece i bolesnika, a predslavi je don Nikola Mikačić, župnik u Podstrani. U 18 sati svečanu misu predvodi hvarski biskup Petar Palić. Prilika za ispovijed je od 6 do 13 sati i od 15.30 do 20 sati.

Župa se za proslavu svetkovine priprema trodnevnicom koja je počela u četvrtak 5. rujna. Svakoga dana trodnevnice krunica je u bila 17.30, a misa u 18 sati. Trodnevnicu je predvodio i propovijedao don Anđelko Kaćunko, svećenik Gospićko-senjske biskupije.

U nedjelju 15. rujna slavi se u Solinu i Ime Marijino – Gospa Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta. Mise su u 8, 10 i 18 sati, a predvode ih don Stanko Kačunić, don Ranko Vidović i don Ratomir Vukorepa.

Svetište Majke Božje Lurdske u Vepricu proslavlja blagdan Male Gospe u nedjelju 8. rujna. Svečanu svetu misu u 18 sati predvodi profesor na KBF-u u Splitu dr. sc. fra Domagoj Runje. Misi prethodi krunica u 17 sati. Marijanska procesija je u 19 sati, a večernja krunica u 21 sat. Jutarnje svete mise su u 7, 9 i 11 sati. Prilika za svetu ispovijed je od 6 do 12 sati i od 16 do 19 sati.

Na uočnicu blagdana u subotu 7. rujna svečanu svetu misu u 17.30 sati predvodio je zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić. 

Župa Gospe Lurdske Dobranje – Bijeli vir proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice u nedjelju 8. rujna. Svečano euharistijsko slavlje s ophodom u 10.30 sati predvodi profesor moralne teologije na splitskom KBF-u dr. sc. fra Šimun Bilokapić. Župa se za proslavu svetkovine pripremala trodnevnicom. Svaku večer trodnevnice bile su krunica i prilika za svetu ispovijed.

Župa Porođenja Blažene Djevice Marije u Tugarama proslavlja svetkovinu svoje nebeske zaštitnice Male Gospe u nedjelju 8. rujna. Svečano euharistijsko slavlje s ophodom u 10 sati predvodi župni vikar župe svetog Spasa - Mejaši, ovogodišnji mladomisnik don Josip Ulić. Župa se za proslavu svetkovine pripremala trodnevnicom. 

misija / nadbiskupija-split