Katolička Dalmacija 391

Izabrano novo Područno vijeće Splitsko-dubrovačkog OFS-a 'Sv. Leopold Bogdan Mandić'

Izabrano novo Područno vijeće Splitsko-dubrovačkog OFS-a 'Sv. Leopold Bogdan Mandić'
Izborni kapitul održan je u Franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu

VII. izborni kapitul Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ održan je u njegovoj središnjici, u Franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu na Dobrome (Trg Gaje Bulata 3) u subotu, 8. lipnja 2019.

Prije slavlja izbornog kapitula bila je misa. Misu je predslavio i propovijedao fra Mate Bašić, OFM, nacionalni duhovni asistent. Koncelebrirao je fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik konferencije područnih duhovnih asistenata. Kapitulu je kao delegat nacionalne ministre Branke Černugelj predsjedala Danijela Rebac, nacionalna povjerenica za formaciju, a u ime Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata bio je fra Mate Bašić, OFM, nacionalni duhovni asistent.

Pozdrave su uputili Danijeli, nacionalnoj povjerenici za formaciju i fra Mati, nacionalnom duhovnom asistentu Mila Šuto, područna ministra uime svoje i uime Područnoga vijeća i svih delegata na kapitulu. Fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata pozdravio je iste u ime svoje i trojice članova Konferencije, fra Damjana Glavaša, OFMConv, područnog asistenta; fra Drage Vrhovca, OFMCap, područnog asistenta i fra Kristijana Kovačevića, TOR, područnog asistenta.

Kapitulu je nazočila i Tereza Marković, predsjednica područne Frame. Kapitul se odvijao po svojem zadanom programu.

Fra Mate je održao duhovni nagovor koji je naslovio „Svjedočenje Pedesetnice – Duha Svetoga u OFS-u“, a Danijela, nacionalna povjerenica za formaciju, pozdravila je sve prisutne uime Branke Černugelj, nacionalne ministre i u svoje osobno ime. Ukazala je na vrijednost i važnost izbornog kapitula za život i rad Područnog OFS-a te ukazala na smjernice OFS-a u svezi s tim. Usljedilo je trogodišnje „Izvješće“ (2016.-2019.) područne ministre Mile i drugih služba unatar Područnog vijeća.

Izabrani su na mandat od tri godine (2019.-2022.):
Mila Šuto, OFS, područna ministra, MB „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, Zmijavci
Zdenka Grčić Filipović, OFS, područna zamjenica ministre, MB „Čudotvorna Gospa Sinjska“, Sinj
Jelena Ševček, OFS, područna tajnica, MB „Čudotvorna Gospa Sinjska“, Sinj
Jasna Šabić, OFS, područna blagajnica, MB „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, Zmijavci
Angela Koštro, OFS, područna povjerenica za formaciju, MB „Sv. Frano“, Imotski
Pero Mihaljević, OFS, područni povjerenik za Framu, MB „Gospa od zdravlja“, Split – Dobri
Maja Duspara, OFS, područna vijećnica, MB „Blagovijest“, Split – Trstenik
Suzana Fiorenini, područna vijećnica, MB „Gospa snježna“, Cavtat
Mara Ljubić, OFS, područna vijećnica, MB „Gospa od zdravlja“, Split – Dobri
Kata Marinović, OFS, područna vijećnica, MB „Sv. Frano“, Split – Obala

Uz izabrane i ovi članovi čine Područno vijeće:
Fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata
Fra Damjan Glavaš, OFMConv, područni duhovnih asistent
Fra Drago Vrhovac, OFMCap, područni duhovni asistent
Fra Kristijan Kovačević, TOR, područni duhovni asistent
Tereza Marković, predsjednica područne Frame

Izabrani su i delegati za Nacionalni kapitul:
Niljana Borčić, OFS, MB „Bl. Marija Propetog Isusa Petković,, Blato – Vela Luka (Korčula)
Suzana Fiorenini, OFS, MB „Gospa snježna“, Cavtat
Zrinka Kukavica, OFS, MB „Sv. Roko“ , Vinjani
Mira Maslov, OFS, MB „Blagovijest“, Split – Trstenik

Službu tajnice kapitula vršila je Suzana Fiorenini, OFS, MB „Gospa snježna“, Cavtat; glasove su brojale Maja Ivanko, OFS, MB „Rane sv. Frane“, Proložac i Jelena Ševček, OFS, MB „Čudotvorna Gospa Sinjska“, Sinj.

Nakon Kapitula područna ministra Mila Šuto zahvalila je nacionalnoj povjerenici za formaciju/delegatu nacionalne ministre Danijeli i nacionalnom duhovnom asistentu fra Mati na dobro obavljenom zadatku. Isto tako, izrekla je zahvalnicu i svim članovima područnog vijeća te drugim kapitularcima kao i domaćinima Mjesnom bratstvu „Gospe od zdravlja“, u Splitu na Dobrome i članovima OFM, na čelu s gvadijanom fra Jakovom Begonja, a novoizabranom Područnom vijeću na čijem će čelu biti i u mandatu 2019.-2022. zaželjela je Božji blagoslov te obilje zdravlja u obnašanju odgovornih služba.

Na kraju Kapitula i slavlja Euharistije bilo je Agape koje su pripremili članovi Područnog OFS-a i mjesnoga bratstva OFS-a „Gospe od Zdravlja“, Split – Dobri.

___________________

Splitsko-dubrovačko Područno bratstvo OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sa sjedištem u Splitu (Franjevački samostan Gospe od zdravlja, Trg Gaje Blata 3, Split) sačinjava 23 Mjesnih bratstava OFS-a: 22 kanonski osnovana i jedno (1) u obnavljanju (OFS „Sv. Padre Pio“, Studenci), broji 528 trajno zavjetovanih članova, 29 privremeno zavjetovanih, 29 u početnoj formaciji, te 21 duhovna asistenta (neki duhovni asistenti vrše službu asistencije u dva Mjesna bratstva OFS-a). U ovom područnom bratstvu OFS-a djeluje Konferencija područnih duhovnih asistenata i zastupljene su sve četiri obedijencije: OFM, OFMConv, OFMCap, TOR.

misija / franjevci-split