Katolička Dalmacija 465

Ansambl Kolbe oduševio šibensku publiku izvedbom mjuzikla 'Svetac svega svijeta' u kazalištu

Ansambl Kolbe oduševio šibensku publiku izvedbom mjuzikla 'Svetac svega svijeta' u kazalištu
Riječ je o je prvom hrvatskom autorskom mjuziklu koji govori o životu sv. Antuna

Mjuzikl „Svetac svega svijeta“ izveden je u nedjelju 9. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Riječ je o prvom hrvatskom autorskom mjuziklu koji govori o životu sv. Antuna. Izvodi ga Ansambl Kolbe, a mjuzikl je producirala Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca. U Šibenik je mjuzikl doveo fra Ivan Bradarić i samostan svetog Frane.

Kazalište u Šibeniku bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta. Među publikom bio je šibenski biskup Tomislav Rogić i gradonačelnik dr. Željko Burić. Publika je u više navrata izvođače nagrađivala pljeskom.

Na samom početku prigodno se obratio glavni urednik Veritasa i duhovnik Ansambla Kolbe fra Vladimir Vidović. Zahvalio je fra Ivanu Bradariću koji je suutemeljitelj Ansambla Kolbe. Fra Ivan Bradarić je u određenom trenutku prepoznao znak vremena i s obitelji Bardun osnovao Ansambl Kolbe, poručio je otac Vidović.

Vrijednost ovog mjuzikla je u tome što ga izvode mladi ljudi. Svetac svega svijet mjuzikl je koji ima za cilj evangelizacijsko djelovanje. U cijelosti projekt je djelo Duha Svetoga i u potpunosti je napravljen volonterski, nastao je iz ljubavi za ljubav. Ovo je naše evangelizacijsko poslanje, poručio je fra Vladimir Vidović.

Umjetničko ostvarenje kakav je mjuzikl o svetom Antunu, gdje se ujedinjuje pero dramaturga Nine Škrabe, redateljski talent Roberta Boškovića i glazba Branka Barduna uz izvrsnu glumu mladoga Marka Dumančića u ulozi sv. Antuna, pruža sasvim novu perspektivu na život omiljenog sveca i priču koja je toliko narodu znana, ali do sada u kazalištu nije viđena.

misija / šibenska biskupija