Katolička Dalmacija 368

Humanitarna utrka Marijinih obroka za gladnu djecu u subotu 8. lipnja na splitskoj Rivi

Humanitarna utrka Marijinih obroka za gladnu djecu u subotu 8. lipnja na splitskoj Rivi

Drage Splićanke i Splićani, Pozivamo vas na humanitarnu utrku „Trčimo za obrok više” koju već petu godinu zaredom organiziraju Marijini obroci. Marijini obroci su međunarodni karitativni pokret koji godišnje hrani više od milijun i četiristo tisuća gladne djece. 

Vizija je Marijinih obroka da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Osim poticanja na obrazovanje, kupovinom hrane od lokalnog stanovništva i volontiranjem potiču se lokalna ekonomija te uključenost cijele zajednice. Za prehranu jednog djeteta potrebno je prosječno 120 kuna godišnje. Specifičnost je Marijinih obroka da čak 93% uplaćenog iznosa dolazi direktno do djeteta. 

Utrka će se održati u subotu 8. lipnja  s početkom u 18 sati na splitskoj Rivi i to u tri kategorije: za djecu (na 150 i 300 metara) te za odrasle (na 2,5 kilometara). Podjela startnih brojeva kreće od 17 sati. Program će na splitskoj Rivi voditi naša poznata sportašica Blanka Vlašić. Nakon utrke slijede zabavni program i projekcija filma „Generacija nade“. U zabavnom programu će veseli klaun zabavljati djecu, te će nastupati plesna skupina ritmičke gimnastike iz DV Dobri, Skac bend... 

Sva prikupljena sredstva idu za kuhinju Split-Croatia koja se nalazi u Liberiji i trenutno hrani 219 djece, a otvorena je vašom velikodušnošću! U ime sve djece koju ćete nahraniti, od srca vam hvala! Vidimo se na Rivi!

misija / marijini obroci