Katolička Dalmacija 327

U splitskom Sjemeništu predstavljanje programa proslave Papina pisma knezu Branimiru

U splitskom Sjemeništu predstavljanje programa proslave Papina pisma knezu Branimiru
Nadbiskupsko sjemenište u Splitu

Proslava spomena na 1140. godina pisma pape Ivana VIII. knezu Branimiru će se održati u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini 7. lipnja 2019. Dio programa će se prije tog održati u Kninu i Ninu. Predstavljanje programa proslave biti će u Nadbiskupskom sjemeništu 29. svibnja (srijeda) u 19 sati.

O proslavi će govoriti dr. don Slavko Kovačić, dr. don Ante Mateljan, Renata  Dobrić i Božena Grgić. Program se održava s nakanom da se postigne jedinstvo i sloga hrvatskog naroda po zagovoru svetih mučenika.

Štovatelji Božjeg milosrda Splitsko-makarske nadbiskupije i Molitveni savez Legije Srca Isusova i Marijina - Split suorganizatori su spomena na 7. lipnja 879. godine, pismo Pape Ivana VIII. knezu Branimiru, biskupu Teodoziju i hrvatskom narodu, koji je krsni list hrvatske državnosti i prvo medunarodno priznanje Hrvatske.
Proslava će se održati u Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini 7. lipnja 2019. U 15 sati je krunica Božjem milosrđu a u 15.30 je svečana Sveta Misa koju predslavi Gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović. Nakana je za jedinstvo i slogu hrvatskog naroda po zagovoru svetih mučenika.

Program priprave:
I. Knin, 3. lipnja, crkva Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta:
15 sati - krunica Božjem milosrđu
15.30 do 18.30 - hodočašće pješke u Biskupiju (5 kilometara)
19 sati - sveta misa u crkvi Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta

II. Hodočašće pješke Knin - Nin: od 4. do 6. lipnja 2019.
Polazak iz Knina 4. lipnja u 7 sati: Kistanje - Zaton Obrovački - Jasenice - Nin (cca 100 kilometara)

III. Nin, crkva svetog Anselma 6. lipnja
19 sati - sveta misa
20 sati - početak cjelonoćnog euharistijskog klanjanja
7. lipnja
10 sati - svečana sveta misa

U organizaciji sudjeluju: Župa svetog Anselma u Ninu, svetište Crkve hrvatskih mučenika na Udbini te Franjevački samostan svetog Ante u Kninu.

misija