Katolička Dalmacija 835

Bivši Hajdukovi nogometaši Franko Andrijašević i Toma Bašić pozivaju na splitski Hod za život

Bivši Hajdukovi nogometaši Franko Andrijašević i Toma Bašić pozivaju na splitski Hod za život
Lani je okupljanje započelo na Zvončacu, gdje će ove godine završiti Hod za život u Splitu

Građanska inicijativa Hod za život najavila je na konferenciji za novinare 20. svibnja u Splitu treće izdanje splitskog „Hoda“, koje će se održati u subotu 25. svibnja.

Okupljanje sudionika je u 10.30 sati na Rivi, a povorka će se Zapadnom obalom kretati prema parku Zvončac, gdje građane uz okrjepu očekuje zabavno-glazbeni program, u sklopu kojeg će nastupiti Petar Dragojević.

Član inicijative Miro Vuković istaknuo je kako je Hod za život miroljubivi hod građana u znak potpore svakom djetetu – rođenom i nerođenom, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. „Cilj Hoda za život je skretanje pozornosti na poštovanje svakoga ljudskog života – od začeća do prirodne smrti.“ Vuković je naglasio kako se ovogodišnji „Hod“ odvija se pod geslom Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu. „Svi smo jednom bili tamo gdje su oni sad – hodamo za njih, kojima se otuđuje pravo da prohodaju“.

Antonia Drnas istaknula je da Hodom za život građani štite pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti i pružaju podršku svakoj trudnici. Drnas je dodala kako se hoda i za sve druge ugrožene skupine ljudi, bolesne, beskućnike, osamljene te za sve koji ne žive životom dostojnim čovjeka.

Ovogodišnje izdanje Hoda za život video porukama su podržale mnoge poznate ličnosti među kojima su bivši Hajdukovi nogometaši Franko Andrijašević i Toma Bašić te splitski glumac Pere Eranović.

misija / ika