Katolička Dalmacija 1310

Dostavite svoje fotografije slavljâ Gospe Sinjske za pripremu monografije 'Zauvijek okrunjena'

Dostavite svoje fotografije slavljâ Gospe Sinjske za pripremu monografije 'Zauvijek okrunjena'
S jedne od proslava Velike Gospe u Sinju

Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske priprema monografiju ‘Zauvijek okrunjena – Zapisi o Gospinim jubilejima’, koja će obrađivati tristotu obljetnicu slavne pobjede pod Sinjem uz Gospin zagovor (1715. – 2015.) i tristotu obljetnicu krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske (1716. – 2016.).

U tijeku je prikupljanje građe, pa iz Svetišta pozivaju sve štovatelje Čudotvorne Gospe Sinjske da sudjeluju u ostvarenju Monografije i dostavite svoje fotografije slavljâ i događanjâ povezanih sa Svetištem Gospe Sinjske, nastale u periodu od polovice 2008. do kraja 2016. godine.

Namjera je obuhvatiti i sedmogodišnju pripravu za Gospine jubileje (2008. – 2014.), s obzirom da je sinjsko slavlje bilo od nacionalnog značenja, što je svojom odlukom od 20. siječnja 2009. godine potvrdio Hrvatski sabor.

"Na ovaj način štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske mogu doprinijeti ostvarenju povijesnog zapisa, kojeg s ponosom predajemo sljedećim generacijama. Srdačno zahvaljujemo na vašoj spremnosti da nam ustupite kvalitetne fotografije. Vaše materijale možete nam dostaviti putem e-maila () ili osobno gvardijanu ili župniku", ističu iz Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Urednik monografije je fra Šimun Markulin.

misija / gospa-sinjska.hr