Katolička Dalmacija 4580

Preminuo župnik Kaštel Štafilića, don Luka Jozić, sprovod u petak u rodnom Trilju

Preminuo župnik Kaštel Štafilića, don Luka Jozić, sprovod u petak u rodnom Trilju
Don Luka Jozić dok je bio župnik u Žrnovnici / Foto Rade Popadić_Dalmacija danas

Vjernici Kaštela, posebno župljani župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću, primili su tužnu vijest, kako je u srijedu, 8. svibnja, nakon teške bolesti, zbog koje je određeno vrijeme bio hospitaliziran, predan u volju Božju i okrijepljen svetim sakramentima, preminuo njihov župnik don Luka Jozić.

Don Luka Jozić rođen je u Trilju 1960., a zaređen je za svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije 1986. godine u Splitu.

U svom svećeničkom pozivu, prije preuzimanja župe u Kaštel Štafiliću, djelovao je u župama Sveti Nikola u Metkoviću, Presvetog Srca Isusovog i Marijina Vidonje, Uznesenja Blažene Djevice Marije u Klisu, župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Žrnovnica i splitskoj župi Svetog Spasa na Mejašima.

Za župnika u Kaštel Štafilić stigao je s mjesta sužupnika Mejaša u kolovozu 2016. godine, zamjenivši don Damira Bistrića, koji je u župi djelovao tek godinu dana nakon dugogodišnjeg župnika don Mate Čulića.

Misa zadušnica za preminulog don Luku Jozića te sprovodni obredi održat će se u petak, 10. svibnja 2019. u 16 sati u rodnom mu Trilju. Autobus za Trilj polazi u 14.30 s autobusnog stajališta ispod parka Emanuela Vidovića u Splitu.

misija / portal kaštela