Katolička Dalmacija 531

Sažalnica Splitsko-makarske nadbiskupije u povodu smrti katoličkog novinara Ivice Luetića

Sažalnica Splitsko-makarske nadbiskupije u povodu smrti katoličkog novinara Ivice Luetića
Ivica Luetić (u sredini) na jednom od novinarskih zadataka u Nadbiskupskom ordinarijatu

Poštovana obitelji, rodbino i prijatelji pok. Ivana!
Na našem korizmenom hodu prema svetkovini Uskrsnuća Gospodinova zatekla nas je vijest o prijelazu u Domovinu Oca nebeskoga našeg dobrog i plemenitog Ivana. Završio je svoje ovozemaljsko hodočašće te vjerujemo da će ovaj Uskrs slaviti u radosnom zajedništvu svetaca, gledajući Gospodina licem u lice.

U ovim trenucima tuge zbog privremenog rastanka od vašega dragog supruga, oca, djeda i prijatelja, izražavamo vam svoju sućut i s vama dijelimo osjećaje ponosa i zahvalnosti zbog svega dobrog kojeg je pokojni Ivan za života učinio. Splitsko-makarska nadbiskupija zahvalna je pok. Ivanu na neumornom i predanom novinarskom radu u kojem je do posljednjih dana svog zemaljskoga života s velikom ljubavlju i radošću pratio događanja u našoj nadbiskupiji.

Neka mu Gospodin bude vječna nagrada!

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Ivica Luetić rođen je 23. travnja 1933. u Skoplju, a podrijetlom je iz Župe Biokovske. Novinarstvom se bavio od 1961. godine i bio je član Hrvatskog društva katoličkih novinara. Kao stalni i privremeni suradnik pisao je u Fokusu, Sportskim novostima, Zadrugaru, Vikendu, Večernjim novostima, Glasu Slavonije. Bio je dopisnik Hrvatskoga katoličkoga radija, Informativne katoličke agencije te je pisao za Glas Koncila, Hrvatski fokus, Hrvatsko slovo… Prošle je godine u Splitu dobio Nagradu za životno djelo kao jedan od najstarijih terenskih novinara.

misija / smn