Katolička Dalmacija 416

Dani hrvatskog misonara oca Ante Gabrića u rodnom Metkoviću 'S izabranima do svetosti'

Dani hrvatskog misonara oca Ante Gabrića u rodnom Metkoviću 'S izabranima do svetosti'
FOTO ZVONIMIR ATLETIĆ

Pod geslom „S izabranima do svetosti“ od 22. do 28. veljače, brojnim manifestacijama u Metkoviću održat će se Dani oca Ante Gabrića pod pokroviteljstvom grada.

U petak 22. veljače u 17.30 sati u OŠ Stjepana Radića održan je prigodni program uz projekciju igrano-dokumentarnog filma „Preporučena posveta“. Od 22. do 28. veljače “Ocu Anti s ljubavlju“ - program je likovno - literalnih i humanitarnih aktivnosti za učenike od 1. do 8. razreda; literalni natječaj „Najljepše pismo ocu Anti“ te posjet učenika i vjeroučitelja izložbi „S izabranima do svetosti“.

Od 23. - 28. veljače u galeriji Ustanove za kulturu i sport izložba je hrvatskih svetaca, blaženika i sluga Božjih „S izabranima do svetosti“.

U gradskoj knjižnici od 23. do 28. izložba je pod naslovom „Otac Ante Gabrić u pisanoj riječi“ - i radionice za predškolce „Pričaj nam o ocu Anti Gabriću“.

Biciklijada u čast oca Gabrića održana je u subotu 23. veljače. Istoga dana u galeriji Ustanove za kulturu i sport predavanje pod naslovom „Otac Ante Gabrić na Božjem putu“ održala je prof. Vanja Gabrić a prikazana je i video projekcija obilježavanja 30. godišnjice smrti oca Gabrića u Indiji.

U ponedjeljak 25. veljače u 9.30 sati Udruga „Otac Ante Gabrić“ u suradnji s Udrugom „Dobra“ održat će prigodni program uz projekciju filma o ocu Gabriću „Girđa korači“.

U utorak 26. veljače u 12.45 u metkovskoj gimnaziji održat će se diskusija pod naslovom - Gimnazija Metković kao škola ambasador Europskog parlamenta; Europsko građanstvo i kršćanska solidarnost. Od 22. do 28. veljače je izložba fotografija i učeničkih radova, humanitarna akcija prikupljanja sredstava za izgradnju škole oca Gabrića u Indiji, te posjet učenika i vjeroučitelja izložbi „S izabranima do svetosti.“ 

U utorak 26. veljače u 18 sati u srednjoj školi održat će se predavanje - Sveci i blaženici iz zaljeva hrvatskih svetaca. Od 22. do 28. Veljače „Mladi svome ocu Gabriću“ naslov je radionice izrade rukotvorina s likom oca Gabrića; humanitarne akcije za školu u Marijapoliju, izložba fotografija „Antinim stazama, posjet Udruzi „Otac Ante Gabrić“ s prigodnim programom, posjet učenika i profesora izložbi „S izabranim do svetosti“.

Svete mise za oca Antu Gabrića u crkvi svetog Ilije i svetog Nikole biskupa su u četvrtak 28. veljače u 18 sati. Tog dana u OŠ don Mihovila Pavlinovića, školska priredba posvećena ocu Gabriću „Put poniznosti“ je u 12 sati. U školi su također u vremenu od 22. do 28. veljače izložbe likovnih i literalnih radova posvećenih ocu Gabriću, kao i posjet učenika i vjeroučitelja izložbi „S izabranima do svetosti“.

U Ustanovi za kulturu i sport u 19.30 sati bit će prikazan igrano-dokumentarni film „Preporučena posveta“, redatelja Gorana Matića, te se održati i glazbeni program Osnovne glazbene škole Metković.

misija / nadbiskupija-split