Katolička Dalmacija 377

Oratorij u čast blaženog Alojzija Stepinca izveden u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske

Oratorij u čast blaženog Alojzija Stepinca izveden u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske
Oratorij ”Slobodan u istini – Blaženi Alojzije Stepinac” izveden je nakon mise

U Svetištu Gospe Sinjske, u nedjelju 10. veljače 2019., kad Crkva u Hrvata slavi i spomendan blaženog Alojzija Stepinca, slavljena je sveta misa kojom je predsjedao don Ante Mateljan. Nakon euharistijskog slavlja u crkvi je izveden oratorij za soliste, mješoviti zbor, orkestar i orgulje ”Slobodan u istini – Blaženi Alojzije Stepinac”’.

Oratorij je djelo skladatelja maestra don Šime Marovića, kapelnika stolne crkve Sv. Dujma u Splitu, koji je i ravnao izvedbom, dok tekst oratorija potpisuje don Ante Mateljan. Kao solisti nastupili su Marija Bubić-Jaman, sopran; Ana Ticl, sopran; Vinko Maroević, tenor i Goran Velić, tenor. Zborske dionice izvodio je Mješoviti zbor Splitske katedrale i župe Gospe Fatimske – Split-Škrape, dok je na orguljama bio maestro don Ivan Urlić.

Oratorij ”Slobodan u istini – Blaženi Alojzije Stepinac” sastoji se od prologa, tri središnja djela i epiloga, a prolazi Blaženikov život od biskupskog imenovanja preko njegovog poslanja obilježenog trpljenjem do svečane beatifikacije.

misija / gospa-sinjska.hr