Katolička Dalmacija 387

Splitsko-makarska nadbiskupija obiteljima s više djece lani darovala 384.500 kuna

Splitsko-makarska nadbiskupija obiteljima s više djece lani darovala 384.500 kuna
Nadbiskup Barišić krsti djecu iz brojnih obitelji

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji 2018. godine kršteno je 174 djece u obiteljima s četvero i više djece. Od toga je bilo 1 krštenje trojki (drugo, treće i četvrto dijete), 7 krštenja blizanaca (treće i četvrto dijete), 112 krštenja četvrtog djeteta, 37 krštenja petog djeteta, 13 krštenja šestog djeteta, 1 krštenje sedmog djeteta, 2 krštenja osmog djeteta te 1 krštenje desetog djeteta.

O krštenju djeteta u obitelji s četvero i više djece, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić upućuje obitelji čestitku, prigodnu knjigu s osobnom posvetom kao i novčani dar. U 2018. godini na taj način darovano je obiteljima 384.500 kuna.

Također, nedavno je Caritas Nadbiskupije donio rješenja i podijelio 75 stipendija za ovu školsku i akademsku godinu. Od toga je 38 stipendija za studente u iznosu od 1000 kuna mjesečno, te 37 stipendija za srednjoškolce u mjesečnom iznosu od 700 kuna. Time je za stipendije predviđeno ukupno 559.800 kuna.

Splitsko-makarska nadbiskupija zajedno sa svojim Caritasom želi sustavno pomagati i biti blizu obiteljima koje su otvorene daru života. Projekt dara prigodom krštenja obiteljima s brojnom djecom započet je 2002. godine. Jednako tako, budući da je kvalitetno obrazovanje i dobar odgoj ključ uspjeha i put boljitka, kako pojedinca tako i našega društva u cjelini, Nadbiskupija pomaže studentima i učenicima u njihovom školovanju te već dugi niz godina provodi stipendiranje preko Caritasa Nadbiskupije.

misija / nadbiskupija-split