Katolička Dalmacija 442

Nova mrežna stranica Franjevačke klasične gimnazije u Sinju

Nova mrežna stranica Franjevačke klasične gimnazije u Sinju

U srijedu, 5. prosinca 2018., u rad je puštena nova mrežna stranica Franjevačke klasične gimnazije u Sinju. Ona je plod višemjesečnog rada i truda, što je zahtijevalo preuzimanje tekstova i fotografija sa stare stranice, kao i dodavanje novih sadržaja i kategorija na novu WordPress platformu. 

Prvi kontakt s Gimnazijom danas se ostvaruje preko mrežne stranice, koja posjetiteljima nudi temeljne informacije iz povijesti, rada i poslanja provincijske ustanove koja je već 180 godina u službi odgoja i obrazovanja.

Ovdje ćemo izdvojiti kategorije, koje sadrži najnovija gimnazijska stranica: 1) O Gimnaziji; 2) Naobrazba; 3) Knjižnica; 4) Odgoj; 5) Uprava; 6) Razno; 7) Akti; 8) Novosti i 9) Natječaji i ponude. Svaka od navedenih kategorija sadrži po nekoliko potkategorija, u kojima možemo pronaći najrazličitije podatke, kao što su: popis profesora, katalog knjižnice, nastavni plan, statut, informacije za roditelje i dr. 

Posjetitelji vrlo brzo mogu doći do željenog sadržaja, koji je predstavljen pregledno i jasno. Mrežna stranica je primarni izvor informacija o događanjima u Gimnaziji, ali ne i jedini – valja spomenuti i Facebook stranicu „Gospa Sinjska“, koja često objavljuje fotografske i tekstualne zapise iz gimnazijskog života. Na taj način vijesti stižu do učenika – bivših, sadašnjih, ali i potencijalnih; roditelja; zaposlenika; kao i cjelokupne zainteresirane javnosti.

Sinjska franjevačka gimnazija s pravom javnosti baštini 180 godina tradicije, a u školskoj godini 2018./19. broji 120 učenika (od čega 12 sjemeništaraca) i 23 profesora. Posebnu zahvalu upućujemo gosp. Ivanu Žoli koji je vodio projekt izrade nove mrežne stranice, kao i fra Antoniu Mravku koji je koordinirao rad na novoj stranici. I ovaj događaj biva ubrojen među kvalitetna ostvarenja uoči svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije (8. prosinca), koja se slavi kao Dan Franjevačke klasične gimnazije.

Mrežna stranica nalazi se na sljedećoj domeni – https://fra-gimnazija-sinj.com

misija