Katolička Dalmacija 3245

Mise na blagdan Gospe od Zdravlja cijeli dan

Mise na blagdan Gospe od Zdravlja cijeli dan
Foto: franjevci-split.hr

Gospu od Zdravlja, svoju nebesku zaštitnicu istoimena splitska župa svečano slavi u srijedu 21. studenog.

Središnje misno slavlje u 11 sati u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a sv. misu za dobročinitelje u 19 sati služi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman. Jutarnje mise toga dana, svaki su sat vremena od 6 do 10 sati, te od 15 do 20.30 sati. Sv. ispovijed je u samostanu od 6 do 21 sat.

Za svetkovinu župa se pripravlja devetnicom od 12. do 20. studenog. Svaku je večer u crkvi Gospe od Zdravlja u 18.30 sati krunica i molitve Gospi od Zdravlja, u 19 sati misno slavlje s propovijedi, a potom u 20 sati prigodni kulturni i duhovni program.

Proslava blagdana Gospe od Zdravlja u župama neretvanskog dekanata

U župi Slivno Ravno - Vlaka, u srijedu 21. studenog u crkvi Gospe od Zdravlja na Vlaki slave se dvije mise; hodočasničku u 10 sati predvodi župnik don Mario Mihanović, a središnju kojoj prethodi jedinstvena tradicionalna procesija sa Gospinim kipom, lađama po Maloj Neretvi, uz molitve i marijanske pjesme, te pratnju limene glazbe iz Opuzena, u 15 sati predvodit će upravitelj splitske župe Gospe Fatimske u Škrapama don Ante Žderić. Nakon mise blagoslov je djece.

Mise u trodnevnici od nedjelje 18. studenog kojima prethodi molitva krunice u 17 sati, predvode župnik don Mario Mihanović,fra Ante Prološčić i don Dražen Radman.

U crkvici Gospe od Zdravlja u Borovcima mise na blagdan su u 10 i 17 sati. Predvodi ih don Miroslav Rubić, župni vikar župe sv. Nikole. Središnjoj misi u 10 sati prethodi procesija sa Gospinim kipom, a u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Metkoviću u čijem je sastavu i župa Borovci, misu u 18 sati predvodi župnik i neretvanski dekan don Davor Bilandžić.

Molitva krunice u trodnevnici je u 16.30 sati, sveta misa u 17 sati.

U župi Desne vjernici hodočaste do kapelice Gospe od Zdravlja, a misno slavlje je u župnoj crkvi sv. Jure.

Vjernici župe Staševica hodočaste do kapelice Gospe od Zdravlja na Prodan Brigu.

misija / SMN