Katolička Dalmacija 474

Nastavljaju se psihološko-duhovni susreti za branitelje u Splitu

Nastavljaju se psihološko-duhovni susreti za branitelje u Splitu
S prvog susreta održanog prije mjesec dana

U četvrtak 8. studenoga u 19 sati u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu (BiOS), Gundulićeva 5, Split bit će psihološko-duhovni susret za branitelje i njihove obitelji. Voditelj susreta je dr. sc. don Boris Vidović. Susreti se održavaju svaki drugi četvrtak u mjesecu do lipnja 2019. 

Psihološko-duhovni susreti za branitelje i članovi njihovih obitelji zamišljen je kao susret potpore na kojima će se koristi logoterapijski pristup, smjer u psihoterapiji kojega je osmislio Viktor Frankl, a kojemu je temeljna odrednica pitanje o smislu života. Prema ovom pristupu, glavno pitanje čovjekovog života jest pitanje smisla, i o tom pitanju i odgovoru na to pitanje ovisi i psiho-duhovno stanje pojedinca.

Na tom temelju će se tijekom susreta razvijati i produbljivati i kršćansko poimanje života i pitanje smisla u svjetlu otajstva Kristove smrti i uskrsnuća.

Susreti su podijeljeni u dva dijela. U prvom će biti kratko predavanje voditelja susreta, nakon kojega će biti susreti u grupi, gdje će sudionici na temelju iznesenoga razgovarati o svojim pitanjima. Predviđeno trajanje pojedinog susreta je oko sat vremena.

misija / nadbiskupija-split