Katolička Dalmacija 826

U Splitu po peti put volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

U Splitu po peti put volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'
Prošle godine je u Splitu sudjelovalo oko 600 volontera na različitim projektima

Želiš učiniti grad pod Marjanom boljim mjestom? Pomoći kojem sugrađaninu? Ili jednostavno učiniti koje dobro djelo? Priključi se najvećem volonterskom projektu mladih u Hrvatskoj i budi i ti dio bolje Hrvatske!

Uz picigin, Split je i začetnik projekta '72 sata bez kompromisa' u Hrvatskoj, koji se u samo nekoliko godina proširio po cijeloj Hrvatskoj. Ove će godine SKAC_ST organizirati i provesti projekt na području Splita peti put zaredom. Prošle godine je u Splitu sudjelovalo oko 600 volontera na različitim kulturnim, ekološkim, socijalnim, humanitarnim, medijskim i umjetničkim projektima, dok ove godine očekujemo da će taj broj biti još veći. Priključi nam se u Splitu i daruj svoje vrijeme onima kojima je to najpotrebnije!

Treći vikend mjeseca listopada i ove je godine rezerviran za beskompromisno volontiranje! Akcija mladih koja je 2014. godine krenula iz Splita, i ove će godine okupiti veliki broj volontera diljem cijele Hrvatske koji će volontirati na različitim akcijama. U Splitu će se održati više od 40 akcija u kojima će sudjelovati više stotina volontera. Akcije su šarolike: od terapijskog jahanja, besplatnog kozmetičkog tretmana za korisnike Caritasa, druženja s osobama s posebnim potrebama do fizičkih akcija uređenja okoliša. 

Akcija počinje u četvrtak navečer, 18. listopada, u velikoj sportskoj dvorani Studentskog centra u Splitu, gdje će se održati misa za volontere i dati detaljne upute volonterima o akciji u kojoj će sudjelovati. Slijede dva dana volontiranja, a subota navečer rezervirana je za humanitarni koncert na Rivi. Koncert će započeti u 21 sat, a sve prikupljene donacije bit će namijenjene Sigurnoj kući. Akcija će završiti misom i druženjem volontera u nedjelju, 21. listopada. 

Koga će se sve razveseliti u ova 72 sata, koja prijateljstva sklopiti, koliko mladih beskompromisno dati svoje vrijeme za druge, saznat ćemo nakon akcije. Ako imaš od 16 do 30 godina, priključi se akciji i beskompromisno volontiraj s mladima svoga grada.

Projekt u Splitu provodi udruga Studentski katolički centar Split – SKAC_ST, a prijaviti se može do 14. listopada na poveznici: http://prijava.72sata.hr/72sata/prijava_volontera

Možeš se prijaviti individualno ili grupno, a najzanimljivije od svega je što mladi koji se prijave za sudjelovanje, do samog početka projekta, ne znaju na kojoj će akciji sudjelovati – potpuno beskompromisno volontiranje! 

Projekt se ove godine održava peti jubilarni put, od 18. do 21 listopada, u deset gradova diljem Hrvatske. Vrijednost samoga projekt prepoznala je treću godinu zaredom Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, poručivši svim mladima koji su se odlučili prijaviti na projekt kako im želi puno uspjeha i zadovoljstva u u plemenitome radu i srdačno ih pozdravlja!

Kako je Predsjednica projekt '72 sata bez kompromisa' prepoznala kao važan društveni projekt već pretprošle godine, tako je u svojem dopisu istaknula:

S velikim zadovoljstvom prihvaćam pokroviteljstvo nad petim projektom '72 sata bez kompromisa' koji će se održati između 18. i 21. listopada 2018. u deset hrvatskih gradova i ovom prigodom čestitam vama i vašim suradnicima na pet godina uspješnog rada u promociji sustava pozitivnih vrijednosti u našem društvu i nastojanju da svojim volonterskim radom potaknete mlade ljude na aktivan odnos prema pomoći i potpori. 

Pokroviteljstvo Predsjednice dodatni je poticaj da volontiranjem preobrazimo Hrvatsku nabolje i time damo primjer mladima te ih potaknemo na cjelogodišnje volontiranje i pomaganje onima slabijima u društvu.

misija / skac_st