Katolička Dalmacija 573

Splitsko-makarska i Hvarska biskupija hodočaste na Stepinčev grob

Splitsko-makarska i Hvarska biskupija hodočaste na Stepinčev grob
Dubrovački hodočasnici sa svojim biskupom Matom Uzinićem na Stepinčevu grobu

Splitsko-makarska nadbiskupija pod vodstvom nadbiskupa Marina Barišića, u subotu 13. listopada hodočasti na grob blaženoga Alojzija Stepinca na njegov grob u zagrebačkoj katedrali. Hodočašće se organizira u povodu 20. obljetnice njegove beatifikacije.

Hodočasnici će po skupinama od 11 od 13 sati na putu prema Zagrebu pohoditi Krašić, rodnu župu blaženoga Alojzija u kojoj je do svete smrti provodio posljednje danje svoga ovozemaljskoga života.
Svečanu svetu misu u zagrebačkoj prvostolnici s početkom u 16 sati predvodi nadbiskup Barišić.

U ovoj jubilarnoj godini gotovo sve (nad)biskupije Crkve u Hrvata pohodile su ili će pohoditi Stepinčevu grobnicu. Tako će hvarski biskup Petar Palić u petak i subotu 12. i 13. listopada sa svojim svećenicima, redovnicima i redovnicama te oko tristo vjernika sa sva tri otoka hodočastiti blaženom Alojziju Stepincu o 20. obljetnici njegove beatifikacije. 

Hodočasnici će u petak oko podne pohoditi Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Potom odlaze u Krašić gdje će u 15 sati u župnoj crkvi biskup Palić predvoditi misno slavlje, a u 19 sati u zagrebačkoj prvostolnici pozdravit će ih zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Potom će pjevati Večernju i moliti zajedničku molitvu na grobu blaženog Alojzija. 

U subotu će hodočasnici posjetiti i svetište Majke Božje Bistričke. Svečano euharistijsko slavlje u 9 sati u bazilici će predslaviti biskup Palić. U večernjim satima hodočasnici se vraćaju u svoju trootočku biskupiju.

misija / ika