Katolička Dalmacija 489

Hodočašće na grob Sluge Božjega fra Ivana Perana na Košljunu

Hodočašće na grob Sluge Božjega fra Ivana Perana na Košljunu
Fratri u klaustru samostana na franjevačkom otočiću Košljunu u okviru otoka Krka / CROPIX

Kao i redovito, i ove godine organizira se hodočašće na grob Sluge Božjega fra Ivana Perana, Kaštelanina, franjevca i glazbenika svetog života, za kojega se vodi postupak za proglašenje blaženim. Najveći dio svojega redovničkog i svećeničkog života proveo je na franjevačkom otočiću Košljunu u okviru otoka Krka, gdje se nalazi i njegov grob u samostanskoj crkvi. Ove godine slavi se 15. obljetnica od njegova preminuća.

Slavlje na Košljunu održava se 15. rujna (u subotu) s početkom u 11 sati. Svečano misno slavlje predvodit će fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Zadru, nakon čega slijedi predstavljanje knjige 'Svetost plavookog fratra' autora fra Frana Dušaja.

Hodočašće se organizira iz Splita i Kaštela. Autobus iz Splita polazi u 4:45 sa autobusne stanice u Sukoišanskoj ulici, a iz Kaštel Staroga u 4:45 s autobusne stanice ispod škole 'Filip Lukas' (Cesta dr. F. Tuđmana). Nakon slavlja na Košljunu predviđen je obilazak grada Krka. Prilog za putovanje je 100 kuna.

Svi zainteresirani mogu se javiti na broj telefona 021 / 380 713 – broj Vicepostulature fra Ivana Perana (Franjevački samostan u Poljudu).

misija