Katolička Dalmacija 800

Drugi dan 3. NSHKO – 11. rujna: Dječji radovi 'U zagrljaju moje mame'

Drugi dan 3. NSHKO – 11. rujna: Dječji radovi 'U zagrljaju moje mame'

Splitsko-makarska nadbiskupija domaćin je Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održat u Splitu i Solinu, 15. i 16. rujna 2018., pod geslom „Obitelj – izvor života i radosti“. Uoči samog susreta organiziran je bogat znanstveni, kulturni, duhovni, humanitarni program.

Drugog dana Trećega nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji, u utorak 11. rujna 2018., bit će upriličeno predstavljanje Zbornika dječjih radova „U zagrljaju moje mame“, u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19) s početkom u 19 sati. Organizator je Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Svoj doprinos Susretu dali su djeca i mladi, osnovnoškolci i srednjoškolci s područja Splitsko-makarske nadbiskupije. U sklopu dvogodišnje pripreme pod geslom „Očinstvo i majčinstvo – dva lica roditeljskog poslanja“, sudjelovali su u natječajima literarnih i likovnih radova. Tako je u listopadu 2017. godine objavljen i svečano predstavljen zbornih radova „Na ramenima moga tate“, a 11. rujna 2018. bit će predstavljen novi zbornik „U zagrljaju moje mame“.

U zajedništvu učenika, roditelja, vjeroučitelja, nastavnika i ravnatelja škola, zbornik će predstaviti splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, predstojnik Katehetskog ureda mr. don Josip Periš, profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu dr. sc. Dunja Pivac i profesorica hrvatskog jezika u OŠ Tučepi Brigita Mravičić. Moderator je vjeroučiteljica Helena Balajić, na cijelu promociju pjesmom će obogatit ženska klapa Neverin.

Uz promociju, u Sjemeništu se održava izložba dječjih likovnih radova koju je priredila vjeroučiteljica i profesorica likovne umjetnosti u OŠ Kman-Kocunar u Splitu, Vesna Šiklić.

misija / nadbiskupija-split