Katolička Dalmacija 485

Franjevački bogoslovi pohodili župu svetog Ante na Šubićevcu

Franjevački bogoslovi pohodili župu svetog Ante na Šubićevcu
Franjevački bogoslovi provincije Presvetog Otkupitelja u župi svetog Ante Padovanskog u Šibeniku

Na drugu vazmenu nedjelju, na poziv župnika i gvardijana fra Marija Radmana, franjevački bogoslovi provincije Presvetog Otkupitelja boravili su župi svetog Ante Padovanskog u Šibeniku, na Šubićevcu.

Sveto misno slavlje u 10 sati zajedno sa fra Marijom Radmanom, župnikom, predvodio je magistar bogoslova i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu fra Ivica Jurić. Govoreći o nevjernom Tomi i današnjim Tomama propovjednik se zapitao: „Zar nije često slična situacija s Tomom i u našim obiteljima u kojima se redovito barem netko moli Bogu, sluša Katolički radio, čita katolički tisak i slično a sve je to jednom ili čak većini članova obitelji smiješno.

Svi mi imamo svog Tomu. Tomu koji ne vjeruje, koji se ruga, koji nas koji put i ponižava. Ali treba izdržati osam dana kao apostoli s Tomom. Štoviše, katkada treba izdržati i osam godina i više smijeha i obezvrjeđivanja vjere. Treba izdržati jer svatko ima svoje vrijeme kad će susresti Uskrslog. Trešnja zrije u proljeće, a grožđe u jesen. Tako i mi ljudi imamo svoj trenutak sazrijevanja. On ne ovisi uvijek ni o godinama ni stečenom iskustvu. Stoga treba biti strpljiv i s drugima i sa sobom; moliti, raditi i čekati da i drugom dođe njegov čas, da se obrati i povjeruje. Susret s uskrslim Isusom Tomu i apostole je u potpunosti promijenio. I nas može promijeniti tako da preobraženi ljubavlju Njegovom i sami postanemo neustrašivi svjedoci Božje ljubavi“, istaknuo je fra Ivica.

Uz župni zbor bogoslovi su glazbeno animirali misno slavlje, čitali riječ Božju i posluživali, zajedno sa đakonom fra Milanom Ignacijem Sladojom i ministrantima kod oltara. Nakon svete mise bogoslov fra Ivan Grubišić podijelio je sa župljanima njegovo svjedočanstvo puta do duhovnog poziva, a fra Nikola Dominis kratkom prezentacijom prikazao je život i rad bogoslova u klerikatu o. fra Ante Antića u Splitu. Nakon slavlja u crkvi župnik fra Mario je mlađu braću, zajedno sa starijom braćom iz samostana i okolnih župa, srdačno ugostio oko bratskog stola te mu od srca zahvaljujemo na srdačnom gostoprimstvu.

misija / franjevci-st.bogoslovi