Katolička Dalmacija 978

U Trogiru održan humanitarni koncert HKZ-a MI 'Pomognimo misije'

U Trogiru održan humanitarni koncert HKZ-a MI 'Pomognimo misije'
Na koncertu su sudjelovali Vlatko Belas, VIS „Sv. Lovre“, Maja i Sanja Štrk, Katedralni dječji zbor i Ženski vokalni sastav „Trogirske fjorete"

Misijska sekcija katoličke udruge mladih HKZ-a „MI“ iz Trogira organizirala je u nedjelju, 8. travnja, u trogirskoj katedrali, dobrotvorni koncert duhovnih pjesama za potrebe misija.

Na koncertu su sudjelovali Vlatko Belas, VIS „Sv. Lovre“, Maja i Sanja Štrk, Katedralni dječji zbor i Ženski vokalni sastav „Trogirske fjorete“. Oni su svojim izvedbama oduševili nazočne vjernike.

Posjetitelji koncerta imali su priliku nabaviti misijske krunice te druge uspomene iz misija i tako svojim novčanim prilozima pomoći ovu vrijednu akciju mladih. Na koncertu, koji se održao uz podršku Papinskih misijskih djela iz Zagreba, za misije je prikupljeno 5.300,00 kuna.

Katedralni župnik don Vinko Sanader i don Jakoslav Banić, povjerenik za misije Splitsko-makarske nadbiskupije, zahvalili su MI-ovcima i izvođačima te svima koji su svojim doprinosom pomogli misijama. Program je vodila Daniela Radan koja uspješno vodi misijsku sekciju mladih pri HKZ-u „MI" u Trogiru.

misija / Ivana Rinčić Mamut