Katolička Dalmacija 347

Biskup Rogić: Prihvatimo svoje križeve za spasenje

Biskup Rogić: Prihvatimo svoje križeve za spasenje
Misu predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić

Dan bolesnika, koji se u Katoličkoj Crkvi slavi na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače, u Šibeniku je obilježen petak 9. veljače misnim slavljem u kapeli Sv. Josipa Opće bolnice Šibenik.

Euharistiju je u koncelebraciji s bolničkim kapelanom fra Matom Topićem, župnikom Bilica fra Antom Vukušićem i tajnikom don Rokom Glanovićem predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

Misno slavlje započelo je prigodnim obraćanjem bolničkog kapelana fra Mate Topića koji je uime bolničkog osoblja i bolesnika pozdravio šibenskog biskupa. Uputio je na zauzeti rad bolničkog osoblja te je njih i bolesnike preporučio svima u molitve.

Biskup Rogić u homiliji je predstavio poruku pape Franje upućenu u povodu Dana bolesnika. Bolesni i osobe s invaliditetom imaju svoje neotuđivo dostojanstvo i svoju misiju u životu u Božjem planu koji nama puno puta ostaje nedokučiv. Krist je pobijedio bol i svako trpljenje da bi uskrsnuo.

To je izvor naše životne snage da i mi prihvaćamo svoje križeve, boli i životne muke koji se mogu prikazati za spasenje, poručio je biskup Tomislav Rogić.

Nakon misnog slavlja biskup Rogić posjetio je Odjel kirurgije šibenske bolnice. Susreo se sa djelatnicima i pacijentima.

misija / ika