Katolička Dalmacija 723

Nadbiskupija u Splitu u 15 godina darovala 4 milijuna kuna obiteljima s više djece

Nadbiskupija u Splitu u 15 godina darovala 4 milijuna kuna obiteljima s više djece
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić dariva brojne boitelji u prigodi krštenja djece

U Splitsko-makarskoj nadbiskupiji 2017. godine kršteno je 155 djece u obiteljima s četvero i više djece. Od toga je bilo 96 krštenja četvrtog djeteta, 34 krštenja petog djeteta, 19 krštenja šestog djeteta, pet krštenja sedmog djeteta te jedno krštenje osmog djeteta.

Prigodom krštenja djeteta u obitelji s četvero i više djece, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić upućuje obitelji čestitku, knjigu s osobnom posvetom kao i novčani dar. Tako, prigodom krštenja četvrtog djeteta nadbiskupija daruje obitelji 2000 kuna, za krštenje petog djeteta 2500 kuna, šestog 3000 kuna, sedmog 3500, osmog 4000 itd. U 2017. godini na taj način obiteljima je darovano 365.000 kuna.

Nedavno je nadbiskupijski Caritas donio rješenja i podijelio 74 stipendije za ovu školsku i akademsku godinu. Od toga je 38 stipendija za studente u iznosu od 1000 kuna mjesečno, te 36 stipendija za srednjoškolce u mjesečnom iznosu od 700 kuna. Time je u ovoj godini za stipendije podijeljeno ukupno 568.800 kuna.

Splitsko-makarska nadbiskupija zajedno sa svojim Caritasom želi sustavno pomagati i biti blizu obiteljima koje su otvorene daru života. Projekt dara prigodom krštenja obiteljima s brojnom djecom započet je godine 2002. i do kraja 2017. za tu je svrhu isplaćeno više od četiri milijuna kuna. Isto tako, budući da je sasvim jasno da je kvalitetno obrazovanje i dobar odgoj ključ uspjeha i put boljitka kako pojedinca tako i našega društva u cjelini, nadbiskupija pomaže studentima i učenicima u njihovu školovanju.

Već dugi niz godina nadbiskupija provodi stipendiranje preko nadbiskupijskoga Caritasa. Uz te postoje i mnogi drugi projekti i načini na koje Splitsko-makarska nadbiskupija svjedoči ljubav i vrši djela milosrđa.

misija / ika