Katolička Dalmacija 339

30. obljetnica posvećenja šibenskog biskupa dr. Srećka Badurine

30. obljetnica posvećenja šibenskog biskupa dr. Srećka Badurine
Biskupsko posvećenje primio je od pape Ivana Pavla II. u Vatikanu 6. siječnja 1988.

Na svetkovinu Bogojavljenja vjernici župe Lun na otoku Pagu spomenuli su se 30. obljetnice biskupskog posvećenja domaćeg sina dr. Srećka Badurine, šibenskog biskupa. U župnoj crkvi Sv. Jeronima, u kojoj je kršten i odrastao biskup Badurina, svečanu misu predvodio je mr. Saša Ilijić, župni upravitelj, najavivši predstojeća događanja vezana uz tu obljetnicu.

Naime, fra dr. Srećko Badurina, TOR, 1986. premješten je u Samostan sv. Franje u Krk kako bi se mogao posvetiti duhovnosti i mogućnostima nakane zajednice franjevaca trećoredaca, da jedan od samostana (Glavotok na Krku) organizira kao kuću molitve. U tom je samostanu u Krku imenovan za biskupa šibenskog 7. prosinca 1987. Biskupsko posvećenje primio je od pape Ivana Pavla II. u Vatikanu 6. siječnja 1988.

Župa Lun u prošlom je stoljeću dala mnogo svećenika, redovnika i redovnica, stoga se i ovim spomenom, u Godini duhovnih zvanja u Krčkoj biskupiji, želi potaknuti župnu zajednicu na intenzivniju molitvu kako bi se mladići i djevojke iz župe Lun odazvali Božjem pozivu.

misija / ika