Katolička Dalmacija 606

Zahvalno misno slavlje za proteklu godinu u Blatu na Korčuli

Zahvalno misno slavlje za proteklu godinu u Blatu na Korčuli
Misno slavlje predvodio je don Josip Knežević u koncelebraciji sa župnikom don Željkom Kovačevićem

Vjernici u Blatu na Korčuli su na završetku građanske godine u nedjelju, 31. prosinca ispunili župnu crkvu župe Svih svetih na večernjoj misi kako bi kazali Bogu hvala na protekloj godini. Misno slavlje predvodio je don Josip Knežević, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, a koncelebrirao je don Željko Kovačević, dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih svetih.

Misi je prethodio svečani ulazak bratima bratovštine „Svih svetih“ i „Sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova“.
U uvodnom pozdravu dekan Kovačević pozdravio je predvoditelja misnog slavlja te mu zahvalio na predvođenju mise ali i na tome što se odazvao njegovu pozivu da mu pomogne u blagoslovu obitelji u župi.

Rektor Knežević u svojoj homiliji prigodno se uz svetkovinu Svete obitelji osvrnuo na temu obitelji, te ponudio upravo Svetu obitelj kao pravi primjer ispravnog načina življenja kršćanskog života u skladu s Božjim poslanjem.

Na kraju misnog slavlja nakon pročitanih župnih obavijesti dekan Kovačević pročitao je godišnju statistiku župe. Također je pozdravio i novozaređenog đakona fra Franu Bosnića koji je ovih dana prisutan u svojoj rodnoj župi, te koji je ujedno sudjelovao i u blagoslovu obitelji u župi.

Liturgijsko pjevanje predvodio je mješoviti župni zbor uz orguljašku pratnju novozaređenog đakona Bosnića. Na kraju mise otpjevan je „Te Deum“.

Misija / Župa Svih svetih Blato