Katolička Dalmacija 305

Molitveni susret za duhovna zvanja održan u splitskom Sjemeništu

Molitveni susret za duhovna zvanja održan u splitskom Sjemeništu
Molitveni susret predvodio je don Mladen Parlov

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u ponedjeljak 9. listopada molitveni susret za duhovna zvanja predvodio je don Mladen Parlov.

U propovijedi se osvrnuo na evanđeoski tekst, naglasivši kako smo mi oni koji stojimo sa strane, a Isus u liku Samarijanca dolazi do nas te nam povija rane i liječi nas. Molitva je bila namijenjena posebno mladima koji se nalaze pred životnim izborom, da im Bog udijeli milosti da prihvate Njegov poziv nasljedovanja bilo u svećeničkom ili redovničkom zvanju. Nakon misnog slavlja održano je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Na kraju je rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu i povjerenik za duhovna zvanja don Jure Bjeliš zahvalio dr. Parlovu na predvođenju molitvenog susreta. Pozvao je sve prisutne na sljedeći molitveni susret koji će se održati 11. prosinca, potaknuvši na svakodnevnu molitvu za duhovna zvanja kako bi u Božjem vinogradu bilo još više Njegovih radnika.

misija / ika