Katolička Dalmacija 436

U Solinu održan koncert duhovne glazbe "Zajedno u Kristu"

U Solinu održan koncert duhovne glazbe
Koncert je održan u povodu 10. godina djelovanja glazbenog sastava „Aurora“

U povodu 10. godina djelovanja glazbenog sastava „Aurora“ u prepunoj crkvi Kraljice mučenika u Ninčevićima u Solinu u nedjelju, 8. listopada održan je koncert duhovne glazbe „Zajedno u Kristu“.

Osim što animiraju nedjeljne mise te svojim talentom koji im je Gospodin darovao slave upravo njega - Boga, članovi benda mladih „Aurora“ iz župe Solinskih mučenika (Ante Boban, Kristina Šarić, Marija, Kristina i Jelena Višević. Ivana i Marija Bešker, Marija i Zvonimir Lovrić, Ivana Gotovac, Marija Delale, Ante Brkljačić) sudjeluju i na brojnim koncertima i festivalima duhovne glazbe. 

Koncert duhovne glazbe „Zajedno u Kristu“ organizirao je Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i župa Solinskih mučenika iz solinskih Ninčevića. Dobrodošlicu svim nazočnima izrazio je župnik don Ante Matešan, a program je vodila Nevena Pleština. 

Na koncertu duhovne glazbe uz slavljenike – VIS „Aurora“ pod vodstvom Mirjane Baričević sudjelovali su glazbeni sastavi: „Konkatedrala“ (Split), „Totus Tuus“ (Trogir), „Kraljica mučenika“ (Solin), „Andrijane“ (Split), „Anđeli“ (Kaštel Novi), „Dodir Milosrđa“ (Podstrana), SKAC bend (Split), „Dominik“ (Split), „Veritas aeterna“ (Split), „Znak mira“ (Split), Snaga vjere“ (Kaštel Novi). Burnim pljeskom publika je nagradila izvođače. 

Na kraju koncerta nazočnima se obratio dr. don Mihael Prović, povjerenik za mlade naglasivši kako večeras vidi zajedništvo u Kristu koje je okupilo mlade iz cijele Splitsko-makarske nadbiskupije. Zatim su se na pozornicu okupili svi izvođači te s publikom otpjevali pjesmu „Mesija“.

misija / ivica luetić