Katolička Dalmacija 2511

Fra Ivan Matić predvodi duhovnu obnovu u Splitu od 6. do 8. listopada

Fra Ivan Matić predvodi duhovnu obnovu u Splitu od 6. do 8. listopada
Fra Ivan Matić u habitu na koncertu u Samoboru u povodu 20 godina 'Tabora'

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt i Molitvene zajednice Padre Pio od 6. do 8. listopada 2017. u Franjevačkom klerikatu na Trsteniku u Splitu (Put iza Nove bolnice 10) održat će se duhovna obnova s temom “Moje će srce trijumfirati”. Voditelj duhovne obnove je fra Ivan Matić, svećenik franjevačke Provincije sv. Ćirila i Metoda i voditelj duhovnih obnova u Kući susreta Tabor.

Raspored duhovne obnove:
6. listopada, petak
17.30 sati – klanjanje i sveta misa
7. listopada, subota
9.30 sati – nagovor
11 sati – nagovor
12.30 sati – pauza za ručak
15.30 sati – pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed
18 sati – sveta misa
8. listopada, nedjelja
9.30 sati – klanjanje i sveta misa

Uz ovu najavu dodajmo kako je koncertom duhovne glazbe u Sportskoj dvorani Samobor 1. listopada proslavljena 20. obljetnica Kuće susreta „Tabor", u organizaciji Udruge „U Duhu s Kristom" i suradnji s Kućom „Tabor", a visoko pokroviteljstvo prihvatila je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Njezin izaslanik bio je Tomislav Mađar.

Na koncertu su bili i saborski zastupnik Davor Ivo Stier, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, predstavnici grada Samobora, provincijal Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ilija Vrdoljak čijoj provinciji „Tabor" pripada, samoborski župnik i dekan Davor Štuljan i mnogi drugi svećenici, redovnici i redovnice.

Do posljednjega sjedećeg i stajaćeg mjesta, oko dvije tisuće ljudi pjevalo je duhovne pjesme poznate sa seminara u „Taboru" ili s repertoara izvođača koji su posljednjih godina obilježili hrvatsku glazbenu scenu: Nina Badrić, sestre Husar – Ivana Mlinac i Marija Rimac, Alan Hržica, grupa Emanuel, Davor i Vesna Terzić, fra Ivan Matić, Luka Balvan i Božja Pobjeda.

Izvođači su ujedno i svjedočili svoju povezanost s „Taborom" i promjene koje su im se u životu dogodile otkako su susreli Isusa Krista. Osobito su isticali zahvalnost fra Zvjezdanu Liniću što ih je uključivao u seminare, ali i vodio u rastu u vjeri. Također su naglasili divno Božje djelo koje nastavlja dalje živjeti po fra Zvjezdanovu nasljedniku fra Ivanu Matiću, sadašnjem voditelju Kuće.

U program je bila uključena i plesna točka „Aleluja" Balans Coda iz Svete Nedelje, te pratnja Duhovnog orkestra Samobora, Ana Barun, tamburaška sekcija, i violinistice iz KUD-a Licitar, Bregana. Dvosatni spektakl vodili su Silvija Blažević i Drago Celizić.

Premda je koncert bio slavljenički, u skladu s višegodišnjom tradicijom duhovnih koncerata u Samoboru, sačuvan je njegov humanitarni pečat. Naime, prihod od prodaje ulaznica namijenjen je pomoći jednoj samoborskoj obitelji u potrebi čiji su članovi također pratili koncert.

misija / hub / ika